Gündem ‘Tolkien’in Hobbit Resimleri’ Türkçe’de

‘Tolkien’in Hobbit Resimleri’ Türkçe’de

02.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Hobbit’in yayımlanışının 75. yılını kutlamak üzere hazırlanan ‘J.R.R. Tolkien’den Hobbit Resimleri’ kitabı Türkçe olarak okurlarla buluşacak

‘Tolkien’in Hobbit Resimleri’ Türkçe’de

İngiliz edebiyatının usta kalemlerinden J.R.R. Tolkien’in en önemli eserlerinden biri olan ‘Hobbit’ için, çizdiği resimler ‘J.R.R. Tolkien’den Hobbit Resimleri’ adıyla Türkçe olarak okurlarıyla buluşuyor.
‘Hobbit’in yayımlanışının 75. yılını kutlamak üzere hazırlanan kitap, Orta Dünya’ya dair resimler, yüzden fazla eskiz, çizim, boyamalar, haritalar ve planların ön çalışmaları, alternatif versiyonları ve deneysel tasarımları ayrıca çizimlerin son halleriyle ilk kez bu kitapta bir araya geliyor.

Yönetmenin ilhamı
İthaki Yayınları’ndan kutulu ve kuşe kâğıda özel baskısıyla yayınlanan kitap, sınırlı sayıda ve numaralı olarak yılın ilk günlerinde kitapçı raflarında yerini alacak.
İlk ‘Hobbit’ baskısı; yazarı tarafından çizilmiş 10 adet siyah beyaz resim, iki harita, cilt ve şömiz tasarımlarıyla beraber basıldı.
Sonrasında Tolkien, en iyi eserlerinden birkaçını oluşturan beş adet renkli çizim daha yaptı. Tolkien hakkında önde gelen uzmanlardan olan Wayne G. Hammond ve Christina Scull’un hazırladığı kitap, Tolkien’in Hobbit’i nasıl yazdığını ve filmlerin yönetmeni Peter Jackson’ın da hangi görsellerden ilham aldığını görebilmek açısından dikkat çekiyor.