Gündem Topbaş’ın damadı gözaltına alındı

Topbaş’ın damadı gözaltına alındı

17.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimiyle ilgili hazırlanan TUSKON iddianamesi kabul edildi. Daha önce iş adamlarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen ve hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılan Ömer Faruk Kavurmacı gözaltına alındı

Topbaş’ın damadı gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik dava kapsamında, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Ömer Faruk Kavurmacı gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kavurmacı’yı gözaltına aldı. Kavurmacı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürüldü. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik dava kapsamında, bir süre önce sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.
15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırlanan TUSKON iddianamesi kabul edildi. 1 numaralı şüpheli olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in gösterildiği iddianamede firari şüphelilerden FETÖ lideri Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay’ın “anayasayı ihlal”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör rögütü kurmak veya yönetmek” ve “Özel belgede sahtecilik” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıldan 25 yıl 6’şar aya kadar hapisleri istenmişti.
İddianamede aralarında Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın da bulunduğu 83 işadamının “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Şüphelilerden Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari’nin örgüt üyeliği suçunun yanında “özel belgede sahtecilik” suçundan 3’er yıla kadar hapisleri istendi.
‘Hayati bir tehlikesi yok’
Çıkarılan ‘Yakalama Emri’ yazısında, ‘Yakalama Sebebi’ bölümünde, sanığın Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunduğu süre içerisinde Silivri Devlet Hastanesi’nden aldırılan 21.3.2017 tarih ve 313 sayılı sağlık kurulu raporu ile “Hapis cezasının infazı veya tutuklu kalmasının mahkumun hayatı için kesin bir tehlike arz etmediğine, ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirebileceğine, hastalığının sürekli bir tedaviyi gerektirmesi gibi zorunlu hallerin olmadığına’ karar verildiği anımsatıldı. Tahliye kararına gerekçe tutulan Acıbadem Hastanesi’nin 18.4.2017 tarihli iç hastalıkları uzmanının görüşünü içerir yazısında belirtilen sağlık sorunlarının ise, bu tarihten önce gerçekleşen rahatsızlıklara ilişkin olduğu vurgulandı.
‘Epilepsi’den tahliye edildi
Kavurmacı’nın 4 Mayıs’taki tahliyesinde ‘epilepsi’ hastalığı gerekçe gösterilmişti. Kararda cezaevi koşullarının 2005 yılında Post Viral Ensefalit atağı sonucu ‘Epilepsi’ tanısı konulan Kavurmacı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği belirtilmişti.
Kararda Kavurmacı’da 2010 yılında da hipovitaminöz ve hipoglisemi sorunu tespit edildiği, bu hastalıkların epileptik atakları arttırdığı” yönünde tespitlerin olduğuna dikkati çekilmişti. Tahliye talebini kabul eden hakimlik, yurt dışına çıkışı yasaklayarak her pazar bağlı olduğu karakola gidip imza atmasına hükmetmişti.

Gül’ün eski danışmanı FETÖ’den tutuklandı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski danışmanı Ayşe Yılmaz, tutuklandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye getirildi. Sulh Ceza Hâkimliği’nce sorgulanan Yılmaz, “Terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çapkın teslim oldu

FETÖ/PDY mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın teslim oldu. Aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da bulunduğu, 13’ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakamın, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları istenen iddianame, mahkemece kabul edildi. Hüseyin Çapkın ve eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkaran mahkeme, ilk duruşmanın 23, 24, 25 Ağustos’ta yapılmasını kararlaştırdı. Çapkın, dün gece avukatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu.