Gündem ‘Topyekûn mücadele gerektiriyor’

‘Topyekûn mücadele gerektiriyor’

25.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, Ankara, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uygulama Pratikleri ve Öneriler’ konulu disiplinler arası çalıştay düzenledi.

‘Topyekûn mücadele gerektiriyor’

Çalıştayın açılışında konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Kadına yönelik şiddetle mücadele, topyekun mücadeleyi gerektiren konular. Üniversiteler, akademi, kamu kurumları toplumun tüm katmanlarının iş birliği gerekiyor” dedi. Şiddet gerçekleşmeden önceki sürecin ayrı, şiddet gerçekleştikten sonraki sürecin ise ayrı bir konu olduğunu vurgulayan Keşir, “Kurumların bu konuda aralarındaki koordinasyonları son derece önemli. Şiddetle mücadele bizim son 20 yılda üzerinde önemle durduğumuz bir konu” dedi.

Haberin Devamı

Medyaya önemli görev

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet ile İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunun en önemli unsur olduğunu vurgulayan Keşir, şunları söyledi: “Medyaya da bu konuda önemli bir rol düşüyor. Medya aynı zamanda önemli bir öğrenme aracı, onun için medyanın şiddet haberlerindeki dili de çok önemli. Sivil topluma büyük görev düşüyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele gibi konular, topyekun mücadeleyi gerektiren konular. Üniversiteler, akademi, kamu kurumları toplumun tüm katmanlarının iş birliğini gerektiren konular. Siyasi partiler bu konunun tam ortasında yer alıyor.”

KADINLAR MEYDANLARDA

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde çok sayıda kentte yürüyüş ve basın açıklamaları yapılacak. Bazı eylemler ve yapılacağı yerler;

Haberin Devamı

İstanbul: 25 Kasım Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar saat 19.30’da Taksim/Tünel’de eylemde.

Ankara: Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar saat 18.30’da Sakarya Meydanı’nda eylemde.

İzmir: İzmir Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 19.00’da Alsancak’ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki eski Leman Kültür önünde bir araya gelen kadınlar   eylem düzenleyecek.

Bursa: Bursa Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar saat 19.00’da Fomara Meydanı’nda bir araya gelecek.

Eskişehir: Eskişehir Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar saat 18.30’da Espark AVM önünde eylem düzenleyecek.

Adana: Adana Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 18.00’de 5 Ocak Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar fenerli yürüyüş düzenleyecek.

Mersin: Mersin Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar saat 18.30’da Kushimoto Sokağı’nda bir araya gelecek.

Antalya: Antalya Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 19.30’da Kapalı yolda Halkbankası önünde bir araya gelen kadınlar eylem düzenleyecek. Ayrıca 27 Kasım günü de Aydın Kanza Parkı’nda saat 15.00’te miting olacak.

Mardin: Mardin Şahmaran Kadın Platformu’nun çağrısıyla Ömerli ilçesinde saat 13.00’te Deniz Poyraz köyünde kadınlar yürüyüş yapacak.

Tunceli: Dersim Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar saat 17.30’da Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Trabzon: Trabzon Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar saat 17.30’da Meydan Park’ta bir araya gelecek.