Gündem ‘Torba’ya paralelle mücadele de girdi

‘Torba’ya paralelle mücadele de girdi

03.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Torba tasarıya eklenmek istenilen önergeyle TSK ve Emniyet’teki görevden almalarda mahkeme kararıyla dönmeler engellenecek

‘Torba’ya paralelle mücadele de girdi



Ak Parti iktidarı paralel yapıyla ilişkili olduğunu düşündüğü personeli tasfiye için harekete geçti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan torba tasarıya eklenmek üzere verilen önerge ile TSK, jandarma, polis ve kamu kurumlarından atılan veya görevden alınanların mahkeme kararıyla dönmeleri neredeyse imkânsız hale getiriliyor. Düzenlemeye göre mahkemenin yürütmeyi durdurma ve göreve iade kararı 2 yıl içinde uygulanacak. Görevden alınan personel aynı görev yerine başka bir kadroya atanabilecek.
Mahkemenin göreve iade kararını uygulayan üst yöneticiler hakkında soruşturma ve dava açılamayacak. Bir başka önergeyle de MEB ve ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda yürütmeyi durdurma kararı verilmesinin önü kesilirken, akıl sağlığı bozuk olanlar dışındaki engellilere hakimlik ve savcılık yolu açılacak.

Risaleler devlete

Bakanlar Kurulu kararıyla memleket kültürü için önemi haiz görülen eserler üzerindeki haklar, eser sahibinin ölümünden sonra koruma süresinin bitiminden önce kamuya mal edilebilecek. Değişiklikle Risale-i Nur gibi eserlerin, basım izni Bakanlar Kurulu’na verilecek.