Gündem Torununu bırakamadı

Torununu bırakamadı

21.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şile’de önceki gün UTV aracı kullanırken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen’in torunu Alp Ali Şen gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Torununu bırakamadı

İstanbul’a 80 kilometre uzaklıktaki Şile İmrendere köyünde önceki gün saat 15.30 sıralarında kendi kullandığı UTV adı verilen arazi aracının kamyonla çarpışması sonucu olay yerinde hayatını kaybeden Adnan-Begüm Şen çiftinin oğulları 17 yaşındaki Alp Ali Şen’in cenazesi sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’ndan Zincirlikuyu Gasilhanesi’ne götürüldü. Cenazenin Adli Tıp Kurumu’ndan getirilmesinin ardından Alp Ali Şen’in annesi Begüm Şen, babası Adnan Şen ve amcası Metin Şen de gasilhaneye geldi. Aile üyeleri burada gözyaşlarına boğulurken, anne Begüm Şen ile baba Adnan Şen ayakta güçlükle durabildi.
İki dede yanyana
Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen ise torunu Alp Ali Şen’in Teşvikiye Cami’ne getirilen tabutunu musalla taşına kadar taşıdı. Şen ailesine taziyelerini sunmak isteyenler Teşvikiye Cami’nin avlusunu doldururken, Alp Ali Şen’in annesi Begüm Şen, babası Adnan Şen ve iki dedesi Ali Şen ve Süha Tanık’ın gözyaşları bir an olsun dinmedi.
Cenaze törenine aralarında eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski bakanlardan Mehmet Ağar, Cavit Çağlar ve Fikret Ünlü, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, sanatçılar Orhan Gencebay ve Hülya Avşar’ın da bulunduğu siyaset, iş, spor ve sanat dünyasından çok sayıda tanınmış sima katıldı.
Annesi feryat etti
Alp Ali Şen’in arkadaşları cenaze namazından önce tabutunun başına gelerek kırmızı karanfil bıraktı. Bu sırada Şen’in arkadaşlarından fenalaşanlar oldu. Acılı anne Begüm Şen cenaze boyunca ayakta durmakta zorluk çekti ve taziyeleri oturduğu yerden kabul etti. Begüm Şen, cenaze namazının bitiminde yaşadığı acıya daha fazla dayanamayarak feryat edip, çığlık attı. Yakınları tarafından sakinleştirilen Begüm Şen’in çığlığı Teşvikiye Cami’nde bulunan herkesi derinden etkiledi.
Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından aile yakınları Alp Ali Şen’in naaşını omuzlar üzerinde cenaze arabasına kadar taşıdılar. Ali Şen, cenaze aracının hareket etmesiyle gözyaşlarına boğuldu. Şen, tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Yakınları tarafından sakinleştirilen ve özel aracına götürülen Ali Şen’e eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de refakat etti. Alp Ali Şen’in naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
‘Pırıl pırıl bir evlat’
Mustafa Sarıgül, çok büyük üzüntü içinde olduklarını belirterek şöyle konuştu:
“Böyle acı kazaların yaşanmaması için, tüm demokratik dünyada, tüm yükleme ve boşaltma işlemleri gece 24.00 ve 04.00 arası yapılıyor. Hemen buna geçilmesi lazım, yoksa gündüz kamyonlar yükleme ve boşaltma işlemi yaptıkları zaman, her zaman buna benzer kazalar olacaktır. Kardeşimiz çok erken yaşta Hakka yürüdü. Hepimizin acısı çok büyük. Ali Şen’in çektiği sıkıntıyı, acıyı hepimiz paylaşıyoruz.”
Eski Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak da, evlat acısının çok büyük bir acı olduğunu belirterek, “17 yaşında pırıl pırıl bir evlat. Allah kimsenin başına vermesin. Allah geriye kalanlara sabır versin” dedi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ali Şen ve ailesine başsağlığı diledikten sonra cenaze namazını beklemeden camiden hemen ayrıldı. Yıldırım’ın yine öğle namazı sonrası toprağa verilen Fenerbahçe Televizyonu ve Radyo Fenerbahçe’nin program yapımcısı Hale Kocabaş’ın cenazesine yetişmek için erken gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Gözyaşları sel oldu

Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Ali Şen torunu Alp Ali Şen’i (17) son yolculuğuna uğurladı. Adnan ve Begüm Şen çifti önceki gün Şile’de UTV kullanırken kamyonla çarpışan ve hayatını kaybeden çocuklarını son yolculuğuna uğurlarken göz yaşları sel oldu. Ali Şen ve aile üyelerinin taziyeleri kabul ettiği Teşvikiye Camii’ndeki cenaze törenine Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ali Koç, Mustafa Koç, Selim Soydan-Hülya Koçyiğit, Hülya Avşar, Kaya Çilingiroğlu, Alp Yalman, Berrin Zorlu, Orhan Gencebay- Sevim Emre, Naz Elmas, Alişan, Sadettin Saran-Emek Külür, Murat Özyeğin, İçişleri Eski Bakanı Mehmet Ağar, Adnan Polat, Tansa Mermerci, Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Rıdvan Dilmen ve Abdurrahim Albayrak katıldı. Alp Ali Şen göz yaşları arasında Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. ( SERKAN ÖZTÜRK )

Haberin Devamı

‘Nurlar içinde yat’

Alp Ali Şen’in hayatını kaybetmesi üzerine ünlüler üzüntülerini sosyal medya hesapları üzerinden dile getirdi. Caner Erkin’in eşi Asena Erkin Alp Ali Şen’in fotoğrafını intsgram sayfasından paylaşarak “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın” dedi. Sevim Emre de Instagram sayfasında “Nurlar içinde yat yavrum. Sözün bittiği, duaların feryatla buluştuğu yerdeyim. Melek yavrum seni Hakk’a uğurluyoruz. Mekânın cennet olsun. Allah rahmet eylesin” notunu düştü.
Büyük bir sınav
Begüm Şen’in yakın arkadaşı olan Gülben Ergen ise Twitter’a yazdığı “Evlat... Allah’ın emaneti... Kanından, ciğerinden parça. Kalbi içinde atar annesinin, o kalp durunca annesi, babası, kardeşi yanar yanar yanar” sözleriyle üzüntüsünü paylaştı. Ozan Doğulu’nun eşi Ece Doğulu ise Şen Ailesi’ne “Benim kardeşim yaşında, onun da adı Alp. Dilim varmıyor bir şey demeye. Çok büyük bir sınav. Sabır dilerim” dedi.
Alp Ali Şen’in öğrencisi olduğu Enka Okulları’nda ise bugün bir anma töreni düzenlenecek. (MELİS GÜVENÇ)

‘Virajlı yerlere kasis yapılabilir’

Alp Ali Şen’in hayatını kaybettiği yol Şile’den Ağva’ya giden önemli bir kestirme yol ancak yeteri kadar geniş değil. Bazı yerlerinde sadece bir aracın geçebileceği kadar dar olan yol köy evlerinin arasından 9 köye bağlanıyor. Yol kısaltmak isteyen pek çok sürücü de bu yolu kullanıyor.
Şile’den Ağva’ya gidişi 11 kilometre daha kısaltan yol, başta İmrendere olmak üzere Teke, Sarıkavak, Ovacık, Karamandere, Çengilli, Değirmençayırı, Yazımanayır, Hasanlı ve Kargalı gibi pek çok köye ulaşımı sağlıyor. Oldukça dar olan bu yolda, bazı noktalarda karşıdan gelen görülemiyor, bazı noktalarda ise tek araç için geçiş imkânı var. Bölgede yaşayan ve Alp Ali Şen’i tanıyan köylülerden Mesut Aydın, “Yolun genişletilmesi için biz kendi imkânlarımızla bir iş makinesi tuttuk. Tam kazanın olduğu yeri traşladık ve yolu biraz daha açtık. Ama sürücünün karşıdan gelen aracı görmesi çok zor. Çünkü yol çok dar ve virajlı. Belki virajlı bölgelere kasis yapılırsa ölümlü kazaların önüne geçilir” dedi.
Ambulansın geç geldiğini söyleyen köylüler özellikle yaz aylarında yazlıkçıların ve yüzmeye gelenlerin bu yolu kullanmasıyla trafiğin çok arttığını söylüyor. Bu yolda daha önce de pek çok kaza olduğu ama ilk kez ölümle sonuçlandığı, bazı araçların virajları alamayarak tarlalara, köy evlerine uçtuğu belirtiliyor.
Alp Ali Şen’in hayatını kaybettiği kazanın ardından gözaltına alınan kamyon sürücüsü Ahmet A., Şile Jandarma Karakolu’nda işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün Şile Adliyesi’ne sevk edildi. (GÖKHAN KARAKAŞ)