Gündem Trabzon'da okullar tatil mi? (16 Şubat 2017)

Trabzon'da okullar tatil mi? (16 Şubat 2017)

16.02.2017 - 09:24 | Son Güncellenme:

Trabzon'da bugün okullar tatil mi? Dün gece etkisini gösteren kar yağışı Trabzon'da bazı il ve ilçelerde hayatı zorlaştırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Trabzon'da okullar bugün bazı ilçelerde tatil edildi.

Trabzonda okullar tatil mi (16 Şubat 2017)

TRABZON, (DHA)- TRABZON'da dün gece etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Ortahisar, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Köprübaşı, Hayrat, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi. Bu arada, kar yağışı nedeniyle il genelinde kamuda çalışan engelliler ve hamileler de bir gün idari izinli sayılacak.

METEOROLOJİDEN UYARI! YOĞUN KAR YAĞIŞI...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Ankara'nın kuzey kesimleri, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Niğde, Karaman, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde kıyılarda kuvvetli, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışının; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde kıyılarda kuvvetli iç ve yüksek kesimlerinde yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, eğimin dik olduğu yamaçlarda çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.