Gündem Trabzon'da polise saldırı düzenlendi

Trabzon'da polise saldırı düzenlendi

19.07.2016 - 09:18 | Son Güncellenme:

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde yol güvenliğini sağlayan polise  ormanlık alandan ateş açıldı, 3 polis şehit oldu, 4'ü polis 5 kişi yaralandı. Bölgede çatışmalar zaman zaman devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım Maçka'daki saldırıyla ilgili grup toplantısında şehit sayısının 3'e çıktığını açıkladı.

Trabzonda polise saldırı düzenlendi

Trabzon'un Maçka ilçesi Çatak mevkiinde, polis kontrol noktasında çevik kuvvet minibüsüne yönelik silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 3 polis şehit olurken 4'ü polis 1'i sivil 5 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Emniyet güçleri, teröristlerin kaçtığı noktada arama tarama çalışmalarına başladı.

Jandarma da teröristleri arama çalışmalarına destek veriyor.

Diğer yandan, camilerden yaralılar için kan anonsları yapılıyor.

Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal da, olay yerine gelerek bilgi aldı.

Terörist grup ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Bölgede zaman zaman çatışmaların devam ettiği belirtildi.

İLÇEDE TERÖRİST AVI SÜRÜYOR

Maçka İlçesi’nde sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırı sonrası terörist grubu yakalamak için başlatılan geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. Jandarma ve Özel Harekat timleri, dağlık ve ormanlık alanda kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sarp ve ormanlık alanda zor şartlarda yürütülen çalışmalarda, saldırgan grubun kaçma ihtimali üzerine Gümüşhane - Trabzon sınırında da çok sayıda jandarma ve Özel Harekat polisi konuşlandırıldı.

Haberin Devamı

Bu arada, Maçka İçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan çok sayıda vatandaş da, olası yeni bir saldırı endişesi ile güvenlik güçlerinin uyarasıyla bölgeden uzaklaştırıldı. Sabah saatlerine yaşanan ve yaklaşık 1 saat süren çatışma sonrasında ilçede yaşanan panik havası sonrası hayatın normale döndüğü gözlendi.

TRABZON VALİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Maçka ilçesinde yol kontrol uygulaması sırasındaki terörist saldırıda 2 polis memurunun şehit olduğunu, 5 polis memuru ve bir sivil vatandaşın yaralandığını açıklamıştı. Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, 19 Temmuz 2016 Salı günü saat 08.30'da Maçka ilçesinde yol kontrol uygulaması yapmak üzere görevli emniyet mensuplarına terörist saldırı gerçekleştirildiğini, saldırıda 2 polis memurunun şehit olduğunu, 5 polis memuru ve bir sivil vatandaşın yaralandığını belirtti.Yavuz, eylemi gerçekleştirenlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldığını kaydetti. Yaralı polislerden biri daha hastanede şehit oldu. Şehit polis sayısı 3'e yütkseldi.

Haberin Devamı

KUCAĞIMDA GÜL GİBİ GENCECİK DELİKANLI ŞEHİT DÜŞTÜ

Maçka ilçesinde meydana gelen terör saldırısında olay yerinde yaralı polislere yardım edenlerden Köksal Danışmaz yaşadıklarını anlattı. İş yerinin olay yerinin yakınında olduğunu belirten Köksal Danışmaz, şunları söyledi:

"Çalışanlardan biri aradı, kontrol yapan polislere ateş edildiğini söyledi. Arabama atlayıp çatışma yerine geldim. Ormanlık alandan polislere ateş ediliyordu. Bir iki de el bombası atıldı. Biri patladı, biri de polis minibüsünün altında kaldı. Kendi silahımla çatışmaya girdim. Minibüsteki polisler yaralanmıştı. Minibüse girdim, yaralı polislerin uzun namlulu 3 silahı alıp aracın dışında, küçük silahlarla çatışan polislere verdim. Şerefsiz teröristler ormanlık alan doğru kaçtı. Silahlardan biriyle ben de çalılık alana doğru birkaç el ateş ettim. Yaralı polisleri sivil arabalarla gönderdik. Minibüsteki yaralı polisi, ‘Oğlum bir şeyin yok’ diyerek teselli etmeye çalıştım ama kucağımda gül gibi gencecik delikanlı şehit düştü."

Haberin Devamı

Yaşadığı olaydan çok etkilendiği belirten Danışmaz gözyaşlarına hakim olamadı.