Gündem Trafik cezası bilgilerinize internetten ulaşabilirsiniz!

Trafik cezası bilgilerinize internetten ulaşabilirsiniz!

30.11.2016 - 09:19 | Son Güncellenme:

Türkiye’de trafik cezası olup, olmadığı bilgisine online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi de ulaşılabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılan ekrandan trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Bunun yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi üzerinden de online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Trafik cezası bilgilerinize internetten ulaşabilirsiniz

Türkiye’de karayollarında yer alan araç sayındaki artışlar ve başta büyük şehirler olmak üzere tüm ülke genelinde artan yoğun nüfus ile beraberinde gelen yüksek seviyelerdeki ulaşım ihtiyaçları, karayolları üzerinde çok yoğun bir trafiğin meydana gelmesine neden oluyor. Bu durumda trafik güvenliğinin oluşturulabilmesi konusunda trafik denetlemelerinin sıklaştırılmasına neden olurken, modern yüzyıl teknolojileri çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunulmaya başlandı. Karayolları üzerinde hem araç sürücüsünün hem de yayaların güvenliğinin oluşturulabilmesi konusunda çok önemli ve sıkı çalışmalar gerçekleştirmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu alanda devrim niteliğinde yeni uygulamaları bulunuyor.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu çerçevede özellikle son dönemlerde karayolları üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından kullanılmakta olan modern yüzyıl teknolojisine sahip olan elektronik sistem ve cihazlar, trafik denetlemelerinde çok daha etkin bir çözüm sunuyor. Özellikle de günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından etkin bir şekilde kullanılmakta olunan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), mobese kamera sistemleri ve radar sistemleri ile araç sürücülerinin trafik kuralı ihlallerinin önlenebilmesini sağlayacak sıkı bir trafik denetlemesi gerçekleştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karayolları üzerinde oluşturulan bu trafik denetleme uygulamaları çerçevesinde internet ortamı üzerinde>Elektronik ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün>Son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojileri sayesinde insanlar yaşamlarının her alanında mobil akıllı cihazlar aracılığı ile nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan online hizmetlerinde kolay işlem imkanı sunuyor olması Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da araç sürücülerine bu konuya ilişkin olarak internet hizmetlerini kullanmasına neden oluyor. Araç sürücüleri internete erişim sağlayabildiği her noktadan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinde yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranı üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘isim’, ‘soyisim’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini girerek gerçekleştirebiliyor. Araç sürücüleri internet üzerinde online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini 7 gün 24 saat Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfası üzerinden de gerçekleştirebiliyor.