Gündem Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

05.10.2015 - 22:57 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminin online olarak yapılması büyük kolaylıklar sağlamıştır. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve Trafik cezası sorgulama işleminin tüm detaylarını bu haberden öğrenebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay

Son yıllarda trafikte artan bir yoğunluk vardır. Vatandaşların toplu taşıma araçları yerine kendi araçları ile trafiğe çıkmasından kaynaklanan bu yoğunluk sebebi ile trafikte zor anlar yaşanabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafiği Şubesi bölümü bu trafiği rahatlatmak için neredeyse her noktaya trafik polisi yerleştirmektedir. Trafiğin yoğun olduğu noktalara da mobese kameraları ile destek vermektedir. Trafiği çıktığınızda trafik kurallarına aykırı hareket yaparsanız trafik cezası alabilirsiniz. Trafik polisi tarafından yazılan trafik cezaları ehliyetiniz üzerine yazılır. Trafik polislerinden ayrı mobese kameraları tarafından da trafik cezası alabilirsiniz. Trafikte trafik kurallarına aykırı bir hareket yaptığınızda ve mobese kameraları tarafından yakalandığınızda trafik cezası yazılabilir. Mobese kameraları tarafından yazılan trafik cezaları aracın plakasının üstüne yazılır. Trafik cezası yazıldıktan sonra da aracın plakasının kayıtlı bulunduğu adrese posta yolu ile gönderilir. Eğer trafiğe sık çıkan birisi iseniz haberiniz olmadan mobese kameraları tarafından trafik cezası alabilirsiniz. Bu yüzden arada trafik cezası sorgulama işlemi yapmanızda fayda vardır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Vatandaşlar trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesini giderek gerçekleştirebilir. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi gerçekleştirmek için öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine giriş yapmalısınız. GİB ana sayfasında E-İşlemler bölümünü açtıktan sonra altında açılan seçeneklerden motorlu taşıt vergi dairesi seçeneğini seçmelisiniz. Motorlu taşıt işlemleri bölümünden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Açılan bölüme ilk olarak aracınızın plakasını girmelisiniz. Daha sonra eğer özel plaka ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girdikten sonra son olarak da tescil tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bir trafik cezanız var ise bunu anlaşmalı bankalar ile kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün ana sayfasında bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfa da sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için bazı bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme adınızı ve soyadınızı girdikten sonra T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı da sisteme girmelisiniz. Son olarak doğrulama işlemini gerçekleştirdikten sonra sorgulama sayfasına yönlendirilebilirsiniz. Bu bölümde araç plakasına yazılan ceza ve sürücü belgesine yazılan ceza olarak 2 farklı sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme araç plakasını ve tescil belge seri ve numarasını sisteme girmelisiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numaranızı girmeniz gerekmektedir.