Gündem Trafik cezası sorgulama işlemi internetten nasıl yapılıyor?

Trafik cezası sorgulama işlemi internetten nasıl yapılıyor?

07.08.2016 - 11:27 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama işlemleri online sistemler üzerine aktarıldı. Böylelikle sürücüler trafik cezası sorgulama işlemini diledikleri zaman yapabilir hale geldiler. Trafik cezası sorgulama işlemlerinin internetten yapılmasının yanı sıra bu cezaları ödemek de mümkündür.

Trafik cezası sorgulama işlemi internetten nasıl yapılıyor

Vatandaşlar kara yolları üzerinde yolculuk yaparken en çok tercih ettikleri ulaşım aracı otomobillerdir. Otomobiller kişinin kendine ait olduğu için daha konforlu ve daha rahat bir yolculuk geçirmenizi sizlere sunacaktır. Kara yolları üzerinden yolculuk yaparken belirli kurallara ve kanunlara uymanız gerekmektedir. Bunun sebebi de kara yolları ortak kullanım alanı olduğu için diğer vatandaşlarında belirli haklar çerçevesinde uyması gereken kurallar vardır. Bu kurallar sayesinde vatandaşlar kara yolları üzerinde düzen içinde yolculuk yapmaktadır. Belirli hız limitleri, emniyet kemeri takma zorunluluğu, aracın belgeleri gibi hususları yol üzerinde trafik ekipleri sürekli olarak teftiş etmektedir. Ancak dijital ortam üzerinden yani mobese kameraları üzerinden de kara yolları takip edilmektedir. Bu da vatandaşların herhangi bir kural ihlali sonuncunda haberi olmadan ceza kesilmesi anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar habersiz gelen bu trafik cezası karşısında ay içinde maddi zorluklar ile karşılaşabilmektedir. Ancak bu durumdan kurtulmak ve daha öncesinde haberdar olmak için Trafik cezası sorgulama ve ödeme sistemini kullanabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi sayesinde nerede ceza yediğinizi, hangi sebepten ötürü ceza yediğinizi gibi durumlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bildiğiniz üzere e Devlet sistemi devletimizin resmi internet sitesidir. Bu resmi internet sitesi sayesinde vatandaşlar ülkemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, bakanlıların resmi internet sitelerine giriş yaparak tüm resmi işlemlerinizi basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ancak e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Bu basit işlemin ardından PTT görevlisi 2 TL işlem ücreti karşılığında T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. BU e Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir bunun sebebi bir sonraki resmi işlemlerinizde sistem sizi tanıyarak daha hızlı ve daha kolay bir hizmet sunmak içindir. Ayrıca sadece güvenlik amaçlı olarak PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresini sizin belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu işlemlerin ardından e Devlet sisteminiz resmi işlemler için kullanıma hazır hale gelecektir.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemidir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirme için e Devlet ana sayfasında bulunan arama sekmesine trafik cezası sorgulama ve ödeme yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminiz basit bir şekilde gerçekleştirme imkanınız vardır.