Gündem Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi oniline olarak yapılıyor mu?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi oniline olarak yapılıyor mu?

25.08.2016 - 10:20 | Son Güncellenme:

Ehliyetinize ya da plakanıza yazılan trafik cezalarını e-devlet sistemi sayesinde internetten sorgulayabilir ve böylece trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri sayesinde sürücüler kısa sürede bu sorunlarını halletmiş olurlar. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin detaylarını haberimizde paylaşmış bulunuyoruz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi oniline olarak yapılıyor mu

Gelişen teknolojiler ve internet erişiminin artık hemen hemen her evde rahatlıkla sağlanabilir olması sebebiyle eskiden başka şekilde çözdüğümüz sorunları ve yapmamız gereken şeyleri artık internetten online olarak gerçekleştirebiliyoruz. Bir çok devlet kurumunun verdiği hizmetleri internet üzerinden alabilirken özellikle e-devlet sayesinde neredeyse tüm devlet kurumlarına ait hizmetlere bir kaç tıkla ulaşabiliyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı trafikten sorumlu birimler de e-devlet üzerinden hizmet alabileceğiniz kurumlardan yalnızca bir tanesi. Bu sayede trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini rahatça gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!
TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafiğe çıkan herkesin uyması gereken kurallar hem trafiğin düzenini sağlamak hem de can ve mal güvenliğini sağlamak adına konulmuş kurallardır. Bu kurallara uymak tüm vatandaşların ve trafikte yer alan kişilerin öncelikli vazifelerinden biri olarak değerlendirilir. Dolayısıyla bu kuralların ihlalleri sonucunda bazı trafik cezaları kesilmektedir. Bu cezaların öncelikli amacı caydırıcı olmak ve trafik kurallarına uyulmasını sağlamaktır. Çoğu ceza para cezası olarak kesilmekte fakat bazı durumlarda ve bazı kural ihlallerinde ehliyete el koyma hatta hapis cezaları da verilebilmektedir. Hem bu cezalara maruz kalmamak ama daha çok da düzenli bir trafik sistemi ve akışı sağlamak adına kurallara uymak gerekmektedir. Fakat yine de her şeye rağmen zaman zaman trafik cezalarına maruz kalan sürücüler de mevcuttur. Bu cezaların ödenmesi, öğrenilmesi zaman zaman oldukça sıkıntılı hale gelebilmektedir. Özellikle devlet dairelerindeki ve emniyet birimlerindeki yoğunluk zaman zaman uzun sıralara neden olabilmekte bu da oldukça zaman kaybı yaşayacağınız anlamına gelmektedir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemine kolaylık sağlamak adına işte bu noktada imdadınıza e-devlet yetişebilir. E-devlet sayesinde trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini sorunsuzca gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezalarının ilan edilen tarihlerde ve gecikme olmadan ödenmesi ceza miktarında zaman zaman indirime de sebep olmaktadır böylece zamanında ödeme yaparak ceza miktarında gerçekleşecek olan indirimden de yararlanabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini yapmak için önce e-devlet internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sisteme giriş yapmak ve trafik cezası sorgulama ve ödeme yapmak için T. C. kimlik numaranız ve e-devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer e-devlet sistemine ilk defa giriş yapacaksanız PTT şubelerinden 2 TL karşılığında size özel e-devlet şifrenizi temin edebilirsiniz. Bu şifreyi ilk girişinizden sonra dilerseniz değiştirebilir, güvenlik sorusu oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz güvenlik sorusuyla daha sonra şifrenizi unuttuğunuzda yeni şifre oluşturabilirsiniz. İşte bu yöntemle e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini ilgili menüleri takip ederek cezanızı öğrenebilir, anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartlarıyla ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.