Gündem Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır?

19.10.2015 - 21:29 | Son Güncellenme:

Araç kullanan vatandaşlar trafikte herhangi bir cezaya maruz kalabilir. Bu cezaları sorgulamak ve ödemek için trafik cezası sorgulama ve ödeme uygulamaları mevcut. Nasıl yapacağınız haberimizde.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır

Trafik artık hayatımızın bir parçası durumunda. Evden işe giderken bizim, evden okula giderken çocuklarımızın ve geri dönüşlerde trafik tamamen içinde olduğumuz bir zorunluluk durumunda. Ve belli kurallar bulunmakta. Trafiğin işleyişinin sorunsuz olmaması, bizim belli sorunlarla karşı karşıya kalmamızı engelleyen bu kurallara trafik kuralları denmekte. Trafik kurallarına uygun hareket edilmediği takdirde olumsuz durumlarla gündelik hayat içerisinde karşılaşabiliyoruz. Daha dikkatli olmak, trafik hakkında daha bilinçli olmak hem can güvenliğimiz açısından hem de çevrede yaşayan diğer insanlar açısından hayati önem taşımaktadır. Ancak bazen ne kadar dikkatli olursak olalım sorunlarla karşılaşabilmekteyiz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Yanlış yere park etmek, yavaş gidilmesi gereken yerde fazla hız yapmak bize trafik cezaları olarak geri dönebilmektedir. Trafik cezalarını önceden Vergi dairelerinde sıra bekleyerek, bir sürü zaman harcayarak, oradan oraya koşturarak ödemeye çalışırdık. Ancak gelişen teknolojik yeniliklerle Emniyetin geliştirdiği yol izleme sistemleri ile daha iyi bir denetim sağlanmaktadır. MOBESE ve Elektronik denetleme sistemi (EDS) ile denetimler üst düzeyde olmaktadır. Bu üst düzey denetimler sonucu en ufak hatalar göz önünde olduğundan bu hataların size trafik cezası olarak dönebilmektedir. Sizde trafik cezanızın varlığından şüpheleniyorsanız internet üzerinden kolayca trafik cezası sorgulama işlemi yapabilirsiniz. İnternet teknolojisinin kullanımının artması ile daha iyi hizmet verebilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü bu tarz yeniliklerle hayatı kolaylaştırmakta.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini birkaç işlemden sonra kolayca yapabilirsiniz. İlk olarak www.trafik.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Sonrasında sol kısımdaki EGM Ana sayfa ibaresine tıklamanız gerekmektedir. Tarayıcınız sizi yeni bir sayfaya yönlendirecektir. Açılan yeni sayfada orta kısımda birçok değişik işlemi yapabileceğiniz butonlar göreceksiniz. Orada tıklamanız gerek en baştaki ‘Trafik cezası ve otopark sorgulama’ sekmesi olmalıdır. Ancak bu şekilde trafik cezası sorgulayabilirsiniz.

Trafik cezası ve otopark sorgulama butonuna tıkladıktan sonra yeni bir sayfa açılacaktır. Bu sayfa da sizden bazı kişisel bilgileriniz istenecektir. Sorgulama yapan kişinin kişisel bilgilerinin istendiği bu sayfayı tam ve doğru şekilde doldurmanız gerekmektedir. Eğer eksik şekilde doldurursanız hatalı bir sonuç alırsınız ve trafik cezası sorgulama işlemini yapamazsınız. Bilgileri girdikten sonra doğrula butonuna tıklamanız gerekmektedir. Ardından giriş yapmış olacaksınız. Sonraki sayfada ise farklı sorgulamaları yapabildiğiniz bir ekran gelecektir. Bunlar; ‘Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama, Otoparka Çekilen Araç Sorgulama' gibi. Hangisi hakkında sorgulama yapmak isterseniz onu seçip, trafik ceza sorgulama işleminize başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemi sonrasında trafik cezası ödeme işlemini de internet üzerinden yapabilirsiniz. İster tercih ettiğiniz banka çevrimiçi sisteminden ya da isterseniz devlet kurumunun aktif ödeme sistemlerini kullanabilirsiniz. Böylelikle istediğiniz sistemi kullanarak trafik ceza sorgulaması yapabilirsiniz. Ve ardından trafik cezası ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.