Gündem Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme İşlemlerini Online Yapın!

Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme İşlemlerini Online Yapın!

06.05.2015 - 12:35 | Son Güncellenme:

Online trafik cezası sorgulama işlemi ile internet üzerinden kolayca trafik sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizde sizler için hazırladık.

Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme İşlemlerini Online Yapın

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi gerçekleştirmeniz artık çok kolay!Sizlerin de tahmin edeceği gibi, günümüzde internet kullanımının gittikçe artması sonucu, hemen her işimizi internet üzerinden yapar olduk. Özellikle son üç dört yılda android yazılımının da geliştirilmesi ile çok daha kolay ve hızlı şekilde internet uygulamalarından yararlanır olduk.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Şimdi bu haberimizin ana konusunu ise, trafik cezası sorgulama yolu ile var ise trafik cezamızın bilgisini nasıl öğreneceğimiz ve yine var ise bu trafik cezamızı nasıl ödeyeceğimiz oluşturacaktır.

Aslında, trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri, internet kullanılmadan da yapılabilmektedir. Yani bu durumda, Emniyet Genel Müdürlüğü kurumlarında yer alan Trafik şube merkezlerine başvurarak hem trafik cezası sorgulaması işlemlerinizi hem de var ise trafik cezası ödeme işlemlerinizi yapabilmeniz mümkündür. Fakat artık internet ağının hemen her yerde bulunması sayesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü şubelerine gitmeden de, trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi yapabilmeniz imkan dahilindedir. Üstelik internet üzerinden yapılan trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri çok daha hızlı ve çok daha rahat olacaktır. Yani, buna göre, internet wi-fi ağının olduğu her konumda, internetten yararlanarak, trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi yapmanız çok pratik olacaktır.

Haberin Devamı

Bu durumda, internetten yararlanarak, trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi, nasıl yapacağınızı, haberimizin devamı üzerinden öğrenebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama

* İnternet aracılığı ile trafik cezası sorgulaması yapmak ve trafik cezanızın olup olmadığını kontrol etmek için ilk önce, http://www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız.

* Hemen sonrasında, açılan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresinin ana sayfası olan bu sayfanın alt tarafında yer alan ve Trafik Cezası Sorgulama yazan tabloya geliniz.

* Sıradaki aşamada, bu tabloda, sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri başlığı yer almaktadır.

* Bu başlığın altında ise; İsim, Soy İsim, T.C Kimlik Numarası ve Doğum Yılı şeklinde bölümler yer almaktadır.

*Daha sonra, bu bölümleri doldurunuz ve ardından, yine bu sayfada yer alan Doğrula seçeneğine tıklayınız.

*Sonrasında açılacak yeni sayfada; Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama, Otoparka Çekilen Araç Sorgulama şeklinde hazırlanmış olan bölümler yer almaktadır.

Haberin Devamı

*Son işlem olarak, bu bölümler arasından sorgulama yapmak istediğiniz bölümü seçiniz ve sorgulatmaya başlayınız.

Böylece, internet üzerinden trafik cezası sorgulaması işlemlerinizi yapmış olursunuz.

Trafik Cezası Ödeme

* İnternet aracılığı ile, trafik cezanızı ödemek için ilk önce, www.gib.gov.tr bağlantısına yani İnternet Vergi Dairesi resmi web adresine giriş yapınız.

*Bir sonraki aşamada, açılan yeni sayfanın sağ tarafında bulunan ve, Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi için lütfen tıklayınızyazan bölümü tıklayınız.

*Hemen sonrasında, açılan yeni sayfada yer alan başlıklar arasından Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödemeyazan seçeneğe tıklayınız ve burada bulunan; Plaka, Özel Plaka, T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil Tarihi bilgilerinizi yazınız.

*En son işlem olarak ise, bu aşamanın ardından, yine bu sayfada yer alan ve tamam yazan bölümü işaretleyiniz.

Haberin Devamı

Böylece, internet üzerinden, trafik cezası sorgulama işlemlerinizi yapmış olursunuz.