Gündem Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme nereden yapılır?

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme nereden yapılır?

20.03.2015 - 15:11 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl ve nereden yapılır? Trafik cezası sorgulama ve ödeme hakkında tüm merak ettikleriniz bu haberde!

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme nereden yapılır

Modern çağda artık vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerimde teknolojinin etkin rol üstlenmesi gelişmişliğin bir gerekliliği olarak öne çıkıyor. Günümüz modern çağında gelişen internet teknolojisi de vatandaşlara sunulan hizmetlerde daha üstün ve daha yüksek standartların oluşturulabilmesini sağlıyor. Türkiye’de kamu hizmetlerinde gelişen internet teknolojisine aktif şekilde yer veren dünyanın lider ülkeleri arasında kendisine yer buluyor. Türkiye’de trafik özellikle büyükşehirlerde tam anlamı ile bir kaosu andırıyor. İnsanların saatlerce trafikte kaldıkları büyükşehirler başta olmak üzere tüm Türkiye’de tamamen bilimsel ve teknik bilgilere dayalı olarak gerçekleştirilen trafik kuralları bulunuyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Araç sürücüleri tarafından trafik kuralı ihlallerinde trafik ekiplerince gerekli trafik kuralı ihlali cezası uygulamaları gerçekleştiriliyor. Eskiden araç sürücüleri trafik kuralı ihlallerinde durdurularak yazılan trafik cezaları, modern dünyada daha teknolojik altyapılar ile araç sürücüsü durdurulmadan yazılıyor ve kayıtlı adresine gönderiliyor. Ancak bu sistem özellikle trafik cezası ödeme işlemlerinde büyük aksamalara neden olabiliyor ve araç sürücülerinin mağdur olmasına yol açıyor. Bu yüzden Emniyet Genel Müdürlüğü gelişen internet teknolojisinden yararlanarak, araç sahiplerine online trafik cezası sorgulama hizmetine başladı.

Dijital ortamdan yapabildiğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik cezanızın olup olmadığını ve var olan trafik cezalarınızın tarih, saat, konum ve trafik kuralı ihlal türü ile trafik cezası ödeme yapılacak tutarı görüntüleyebilirsiniz. Dijital dünyada bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında bulunan online işlemler menüsünden ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezanızı sorgulayabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini yapabildiğiniz bu ekranda ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum yılı’ kısımlarını doldurmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemlerinizi dijital ortamdan düzenli olarak yapmanız, trafik cezası ödeme işlemlerini son ödeme gününden önce erkenden yapmanız halinde elde edeceğiniz taksit ve indirim fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminizi Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi internet sayfasından da yapabilir ve bu sayfadan kredi kartınızla trafik cezası ödeme işlemi de yapabilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesi sayfasında bulunan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından ‘plaka(özel plaka)’, ‘ T.C. kimlik numarası veya Vergi kimlik numarası’ ve ‘Tescil tarihi’ kısımlarını doldurarak trafik cezası sorgulama yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ile görüntüleyebildiğiniz trafik cezalarınız için kredi kartınızı kullanarak trafik cezası ödeme yapabilirsiniz. Trafik cezası ödeme işlemleri için Gelir İdaresi Başkanlığı’ nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarını kullanmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

GİB trafik cezası ödeme işleminde kullanabileceğini bankaların kredi kartları listesine de ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranının alt kısmından ulaşabilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemlerinizi saat 02:00 ila 22:00 arasında dijital ortamdan online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Erken yapacağınız trafik cezası ödeme ile indirim ve taksit kampanyalardan, fırsatlarından da yararlanma hakkına sahip olabiliyorsunuz.