Gündem Trafikte gazetecinin çenesini kırmışlardı! Savcı 6 yıl hapis cezası talep etti

Trafikte gazetecinin çenesini kırmışlardı! Savcı 6 yıl hapis cezası talep etti

08.03.2022 - 14:21 | Son Güncellenme:

Trafikte yol verme tartışması sonrası gazeteci Ekrem Biçeroğlu’nu darp ederek çenesini kıran iki sanık hakkında duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Hazırlanan mütalaada sanıkların, “yüzde sabit iz kalacak şekilde kasten yaralama” suçundan 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Trafikte gazetecinin çenesini kırmışlardı Savcı 6 yıl hapis cezası talep etti

 

Damla GÜLER / İSTANBUL- İstanbul Kağıthane’de 1 Temmuz günü meydana gelen olayda, Anadolu Ajans muhabiri Ekrem Biçeroğlu trafikte motosikletli Ufuk Akdağ ve Doğukan Serdar ile tartışmaya başladı. Tartışma sonrası çıkan kavgada Akdağ ve Serdar, Ekrem Biçeroğlu’nu darp ederek çenesini kırdı. Yaşanan olayın ardından açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki Ekrem Biçeroğlu avukatıyla birlikte katıldı. Sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Haberin Devamı

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı yaşanan kaza sonrası sanıklar Ufuk Akdağ ve Doğukan Serdar’ın müşteki Ekrem Biçeroğlu’nu yumruk ve tekme ile darp ettikleri anlatıldı. Hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporuna göre Biçeroğlu’nun çenesinde kırık oluştuğu belirtilen mütalaada, oluşan kırığın yaşam fonksiyonları etkilediği ve sabit iz oluştuğu belirtildi.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Alınan tanık beyanları ve alınan raporlar sonucundan her iki sanığın da, “yüzde sabit iz bırakacak şekilde kasten yaralama” suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Alınan mütalaaya karşı son savunmalarını hazırlamaları için sanık ve avukatlarına süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.