Gündem TRT Şeş'e konuk edecek sanatçı bulamıyor

TRT Şeş'e konuk edecek sanatçı bulamıyor

30.05.2009 - 13:37 | Son Güncellenme:

.

TRT Şeşe konuk edecek sanatçı bulamıyor

TRT Şeş’ten istifa eden Rojin’in yerine kanalın yeni sabah yüzü olan Güler Işık, programa Kürtçe bilen sanatçı bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi. Işık, “Bir çok sanatçı korkudan gelemiyor. Çoğu sanatçı kanalın bir amaç uğruna açıldığına inanıyor. Hükümetin samimi olduğuna inanmak istiyor” dedi.

Haberin Devamı


TRT’nin Kürtçe kanalı TRT Şeş’te Kürt kökenli sanatçı Rojin’in istifası ile boşalan sabah programlarını yapmaya başlayan Güler Işık, programa dekor yenileme çalışmaları nedeniyle verilen arayı, Antalya’nın Kemer İlçesi'nde tatil yaparak değerlendiriyor. Şanrlıurfalı sanatçı Güler Işık, son olarak 24’üncü programın çekimlerini tamamladıklarını belirterek, programa düzenleme ve dekor yenileme çalışmaları nedeniyle bir haftalık ara verildiğini söyledi.


Işık, TRT Şeş’in en önemli özelliğinin temel Kürtçe ile yayın yapması olduğunu belirtti. Kürtçenin farklı lehçelerle konuşulduğunu, TRT’nin ise yayınlarında temel Kürtçe’nin dışına çıkılmaması konusunda hassas olduğunu vurgulayan Işık, sabah programının Kürt vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendiğini, bunu gelen olumlu tepkilerden anladıklarını söyledi.

Haberin Devamı


Yalnızca Kürtçe bilen konuklar alabildiklerini, en büyük sorunlarının ise konuk bulma sıkıntısı olduğunu belirten Güler Işık, “Tek sıkıntımız konuk bulma sorunu. Konuk bulmakta zorluk çekiyoruz. Bir çok sanatçı korkudan gelemiyor. Çoğu sanatçı kanalın bir amaç uğruna açıldığına inanıyor. Hükümetin bu konuda samimi olduğuna inanmak istiyorlar” dedi.


Kendisini, çok sayıda Kürt sanatçı arkadaşının programa başlamasına da karşı olduklarını belirte Güler Işık, şunları söyledi:
“Bana göre TRT Şeş, geç kalınmış bir kanaldı. Yıllar önce açılsa, bugün çok daha fazla yol alınmış olurdu. Türkiye’de bu konu tam manasıyla aşılmış değil. Daha birkaç yıl öncesine kadar ülkemizde çok sevilen ve albümleri hala milyonlar satan Ahmet Kaya, Kürtçe bir klip çekeceğini söylediği için linç ediliyordu. Ölümüne kadar uzanan süreç de bu şekilde başlamıştı. Bu hala bizim gibi Kürt sanatçılar açısından tedirginlik verici bir durum. Bu kanal sonuçta, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kanalı. Sanatçı arkadaşlarımız bu ülkeye değer veriyor, devletlerine güveniyorlarsa neden TRT Şeş’e konuk olmaktan çekiniyorlar? Çok sayıda ünlü isimleri davet ettik. Çeşitli gerekçeler gösterip programa katılmadılar.”