Gündem Tuana İsminin Anlamı Nedir? Tuana Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Tuana İsminin Anlamı Nedir? Tuana Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Tuana kulağa hoş gelen isimler arasında yer alırken, aynı zamanda anlamı noktasında beğeni toplamaktadır. Birden fazla anlamı ile beraber pek çok ebeveyn için kız ve erkek çocukları adına bir adım öne çıkan isimdir. Bu yüzden İnternet üzerinden son dönemlerde çok sık araştırılan adlar arasında yer almaktadır. Peki, Tuana isminin anlamı nedir? Tuana ne demek, ne anlamına gelir? İşte detaylar.

Tuana İsminin Anlamı Nedir Tuana Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

Tuana isminin kökeni Farsçadan gelir ve en güzel isimlerinden biridir. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında bu isim ‘Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası’ şeklinde geçmektedir.

Haberin Devamı

Tuana Ne Demek?

Tuana günümüz çağı için erkek ve kız çocukları adına en modern isimler arasında gelmektedir. Hem kız hem de erkek çocukları için kullanılacak isimlerden biridir. Farklı anlamları üzerinden değerlendirmek mümkündür.

- Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası,
- Niğde'nin Bor ilçesine bağlı olan, Tuvana (Tyana) isimli Beldesi,
- Ay Işığı, (İngilizce kaynaklarda)
- Aborjin dilinde Mızrak,

Hem isim hem de yer olarak farklı anlamları üzerinden bu ad kız ve erkek çocukları için Türkiye'de rahatlıkla kullanılabilir.

Tuana Kur’an’da Geçiyor mu?

Etkileyici ve güzel anlamları ile beraber Tuana ismi kız ve erkek çocukları adına rahatlıkla kullanılabilmektedir. İnternet üzerinden en merak edilen konulardan biri de Tuana isminin Kur'an'da yer alıp almadığıdır.

Haberin Devamı

Tuana Kur’an-ı Kerim'de geçmez. Özel anlamları üzerinden Türkiye'de son dönemin en popüler isimler arasında yer almaktadır.