Gündem Tuba Büyüküstün en iyi kadın oyuncu seçildi!

Tuba Büyüküstün en iyi kadın oyuncu seçildi!

08.11.2015 - 13:24 | Son Güncellenme:

Ünlt oyuncu Tuba Büyüküstün, Vatikan'da düzenlenen Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri'nin verildiği törende, "En iyi kadın oyuncu" ödülüne layık görüldü. Peki Tuba Büyüküstün kim? İşte o detaylar...

Tuba Büyüküstün en iyi kadın oyuncu seçildi

Oyuncu Tuba Büyüküstün, Vatikan'da düzenlenen Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri'nin verildiği törende, "En iyi kadın oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Genç yaşta ve bir ayin sırasında hayatını kaybeden mimarlık öğrencisi Giuseppe Sciacca anısına bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve çeşitli alanlarda dünyanın farklı ülkelerden kişilerin ödüllendirildiği tören, Vatikan'a bağlı Pontifica Universita Urbaniana'nın Magna salonunda gerçekleştirildi.

Gecede, oynadığı dizi ve filmlerdeki başarılı performansının yanı sıra 2014 yılı UNCEF'in İyi Niyet Elçisi de olması sebebiyle "En İyi Kadın Oyuncu" seçilen oyuncu Büyüküstün, ödülünü törenle aldı. Tuba Büyüküstün'e ödülünü Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri organizasyonun başkanı Vasiliki Bafataki takdim etti.

Bafataki, Büyüküstün'ü özellikle sosyal sorumluluk kampanyalarındaki rolünden dolayı kutladı.

Tuba Büyüküstün de konuşmasında, hayatta en önemli şeyin insanların kalbine hitap ederek, onların hayatlarını aksi yönde değiştirecek şeyler yapmak olduğunu belirterek, "Burada ödül almak, benim için çok onur ve gurur verici" dedi.

Büyüküstün, törenin ardından ödüle layık görülen diğer isimlerle birlikte fotoğraf çektirdi.

2012 yılında oyuncu Murat Yıldırım, "En iyi erkek oyuncu" ödülünün sahibi olmuştu. Burak Hakkı ise 2013 yılındaki organizasyonun içinde yer alarak, "En iyi kadın oyuncu" seçilen Olga Satulova'ya ödülünü vermişti.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN KİMDİR?

Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982 tarihinde dünyaya gelmiştir. Ailesi Erzurum kökenlidir ama kendisi İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Özel Doğuş Okulları’ndan ve Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu. Tuba Büyüküstün, Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol aldı. Yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başladı. 2003 yılında Aydın Bulut’un yönettiği ve Kanal D’de yayınlanan Sultan Makamı adlı dizinin son 4 bölümünde oynarak, dizi oyunculuğuna başladı. 2004 yılında Çağan Irmak’ın yönettiği ve Kanal D’de yayınlanan Çemberimde Gül Oya adlı dizide Zarife karakterini canlandıran Tuba Büyüküstün, kendi adından söz ettirdi.

Yine aynı yıl Cemal Şan’ın yönettiği Gülizar adlı televizyon filminde Şevket Çoruh ve Yetkin Dikinciler’le başrolü paylaştı. Gülizar karakterini canlandıran Tuba Büyüküstün, bu rolüyle Sırbistan Karadağ Cumhuriyeti Uluslararası TV Festival Bar’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Ayrıca yine Çağan Irmak’ın filmi Babam ve Oğlumda oynadı. Aydın Bulut’un yönettiği Ihlamurlar Altında adlı dizide Bülent İnal, Sinan Tuzcu ile başrolü paylaştı. Antakya’da çekilen Asi adlı televizyon dizisinde Murat Yıldırım ile beraber başrol oynadı. 28 Temmuz 2011 tarihinde Paris, Fransa’da kendisi gibi oyuncu olan Onur Saylak ile evlendi. 19 Ocak 2012 tarihinde Toprak, Maya adlarında ikiz kızları oldu.

Adı :Hatice Tuba Büyüküstün
Doğum Tarihi :5 Temmuz 1982
Doğum Yeri :İstanbul
Burcu :Yengeç
Boyu :1,73 m
Meslek :Oyuncu
Eğitimi :Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Tuba Büyüküstün’ün Oyuncu Olarak Yeraldığı Yapımlar:

2005 Babam ve Oğlum Aysun
2006 Sınav Zeynep Erez
2010 Yüreğine Sor Esma
2003 Sultan Makamı Nesrin
2004 Çemberimde Gül Oya Zarife
2005-2007 Ihlamurlar Altında Filiz Tekiner
2007-2009 Asi Asi (Asiye Kozcuoğlu)
2009 Beni w Benak Kendisi
2010-2011 Gönülçelen Hasret
2013 20 Dakika Melek Halaskar
2014 Kara Para Aşk Elif Denizer

Yazarlar