Gündem TÜBİTAK duyurdu! İMECE'nin uzay yolculuğu ertelendi

TÜBİTAK duyurdu! İMECE'nin uzay yolculuğu ertelendi

11.04.2023 - 06:11 | Son Güncellenme:

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), İMECE Yer Gözlem Uydusu'nun fırlatma operasyonunun ertelendiğini duyurdu.

TÜBİTAK duyurdu İMECEnin uzay yolculuğu ertelendi

TÜBİTAK'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, İMECE uydusunu yörüngesine taşıyacak Falcon 9 roketinin operasyonundan sorumlu SpaceX firmasının, fırlatmayı bugün yapmanın mümkün olmadığını resmi olarak bildirdiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, şimdilik bir gün ertelenen fırlatmanın kesin tarih ve saatinin daha sonra bildirileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

TÜRK MÜHENDİSLER YAPTI

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve metrealtı çözünürlükte görüntü çekme kabiliyetine sahip İMECE Uydusu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında uzay yolculuğuna çıkıyor. 2017 yılında başlayan İMECE projesi, 6 yılda gelecek nesil uydu platformlarına temel oluşturacak önemli kazanımlar elde etti. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı (SBB) ve TÜBİTAK 1007 programı ile desteklenen, Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonu ile yürütülen proje kapsamında geliştirilen İMECE Uydusu, yörüngedeki testleri tamamlandıktan sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine dahil olacak.

Haberin Devamı

TÜBİTAK duyurdu İMECEnin uzay yolculuğu ertelendi