Gündem TÜBİTAK’ı ur gibi sardı

TÜBİTAK’ı ur gibi sardı

25.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, bir gizli yapının TÜBİTAK’a sızdığını ve devletin kriptolu telefonlarını dinleyerek bir yerlere servis ettiğini belirtti ve ekledi: “Burada sadece ihanet yok, çok ciddi bir ahlaksızlık da var”

TÜBİTAK’ı ur gibi sardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “paralel yapı”yla mücadeleyi Türkiye’nin kazandığını belirterek, “Bir gizli yapı sinsice TÜBİTAK’ın içinde büyüdü, adeta bir ur gibi gizlice bünyeyi sardı. ‘Kriptolu telefon ürettik’ dediler. Bunu devletin üst düzey yöneticilerine veriyorlar ve bu telefonları dinleyip bir yerlere servis ediyorlar. Burada sadece ihanet yok, çok ciddi bir ahlaksızlık da var” dedi. 49. TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Himayesinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Erdoğan, töreni himayesine alan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e şükranlarını sunduktan sonra, şunları kaydetti:
* ÇOK CİDDİ AHLAKSIZLIK: TÜBİTAK’ı, bu ülkenin bilim politikalarına istikamet çizecek bir merkez olarak güçlendirdik. Ama ne oldu? Bir gizli yapı sinsice TÜBİTAK’ın içinde büyüdü, adeta bir ur gibi gizlice bünyeyi sardı, bünyeye hakim oldu ve başka gayelere hizmet etmeye başladı. Bilim üretmesini, bilimi teşvik etmesini beklediğimiz TÜBİTAK, kendi ülkesinin cumhurbaşkanını, başbakanını, genelkurmay başkanını, bakanlarını dinlemek gibi, uluslararası istihbarat servislerine hizmet vermek gibi haince bir planın ne yazık ki zemini oldu. ‘Kriptolu telefon ürettik’ dediler. Bunu devletin üst düzey yöneticilerine veriyorlar ve sonra ellerindeki şifrelerle bu telefonları dinleyip bir yerlere servis ediyorlar. Burada sadece ihanet yok, burada aynı zamanda çok ciddi bir ahlaksızlık da var.
* PARALEL YAPIYLA MÜCADELE KAZANILMIŞTIR: Türkiye, paralel yapıyla olan mücadelesini kazanmıştır, Allah’ın izniyle kazanmaya devam ediyor. Bu özgürlük mücadelesiydi, bu engel açığa çıktı. Bu engelin aşılmasıyla eğitim ve bilimin önü açılmıştır. Bu ülkede 77 milyonun her bir ferdinin sanal gündemlerle değil kendi asli işiyle meşgul olması için daha çok çalışacağız. Çözüm süreciyle mutlak bir huzur ortamını da tesis ederek inşallah daha fazla büyümeye, kalkınmaya bilim içinde daha özgür bir iklime yoğunlaşacağız.
* HERKES ÖĞRETMEN OLMAYACAK: Artık öğretmen sayısını artırmak ve yeterli öğretmenimizi atayabilmek istiyoruz. Bazı öğretmen adayı gençlerimiz, ‘bize öğretmenlik yok mu’ diyorlar da öğretmenlik hakkını kazanan herkese şüphesiz öğretmen olmayacaktır. Ne kadar ihtiyaç varsa, bütçe neye müsaade ediyorsa, o nispette atamalar yapılacaktır.
* GECE YATTIK, SABAH KALKTIK O DİL YOK: En büyük sıkıntılardan birini de maalesef dilde yaşadık. Son derece zengin bilim yapmaya, bilim üretmeye son derece müsait bir dilimiz varken, bir gece yattık, sabah kalktık, baktık o dil yok. Şu anda yabancı dillerle ve kelimelerle bilim öğrenen ve öğreten bir ülke derecesine düştük. Binlerce kelime ve kavram unutturuldu, sözlüklerden çıkarıldı. Bu sorunlar devlet eliyle değil, bilim insanları eliyle aşılacaktır.

Haberin Devamı

19 ÖDÜL VERİLDİ

49. TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende 19 ödül verildi. Mühendislik bilimleri alanında Prof. Dr. Timur Doğu, sağlık bilimleri alanında Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve sosyal bilimler alanında Prof. Dr. Zeynep Aycan “bilim ödülü”, temel bilimler alanında Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu ve sağlık bilimleri alanında Prof. Dr. Hayat Önyüksel “özel ödül” aldı. Teşvik ödüllerini alan isimler ve alanları ise şöyle:
* Temel Bilimler: Yrd. Doç. Dr. Bülend Ortaç, Doç. Dr. Emrah Özensoy ve Prof. Dr. Okan Zafer Yeşilel.
Mühendislik Bilimleri: Prof. Dr. Özgür Barış Akan, Yrd. Doç. Dr. Özgür Ergül, Doç. Dr. Önder Özgener, Doç. Dr. Mustafa Şahmaran, Yrd. Doç. Dr. Tamer Uyar ve Doç. Dr. Hüsnü Emrah Ünalan.
* Sağlık Bilimleri: Prof. Dr. Mehmet Cansev, Doç. Dr. Mehmet Kanbay ve Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı.
* Sosyal Bilimler: Doç. Dr. Fuat Balcı ve Doç. Dr. Bahar Rumelili Sancak.