GündemTunca Nehri’nde ‘kırmızı alarm’

Tunca Nehri’nde ‘kırmızı alarm’

09.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tunca Nehri’nde başlayan taşkın, ‘kırmızı alarm’ seviyesine yükseldi. Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi sular altında kaldı, Er Meydanı’na giden köprüler ise trafiğe kapatıldı.

Tunca Nehri’nde ‘kırmızı alarm’

Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve karlı havanın etkisini yitirmesiyle Edirne’de hava sıcaklığı 20 dereceye kadar yükseldi. Karların erimesinin ardından önceki gün Tunca ve Meriç nehirlerindeki su debilerinde artış gözlendi. DSİ Değirmenyeni İstasyonu verilerine göre, Tunca Nehri 196 metreküp/saniyeye olarak ölçüldü. Sarı alarm durumundaki Tunca, son yükselişle beraber ‘kırmızı alarm’ durumuna geldi. Meriç Nehri’nde ise debinin 751 seviyesine geldiği tespit etti.

Haberin Devamı


Sarayiçi sular altında


Tunca’nın Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’nden geçen bölümünde ise nehir suları yatağından çıkarak Er Meydanı ve çevresine yayıldı. Bulgaristan’dan gelen sularla birlikte taşkının yaşadığı Sarayiçi tamamen sular altında kaldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarayiçi mevkiine giden tarihi Kanuni, Fatih ve Saraçhane köprülerini yaya ve araç trafiğine kapattı. Bulgaristan’ın taşkın konusunda Türk makamlarını bilgilendirdiği ve
4 gün daha taşkının devam edeceği belirtildi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler