Gündem Tunceli'de Erdoğan protestosu

Tunceli'de Erdoğan protestosu

25.10.2008 - 11:41 | Son Güncellenme:

Partisinin Tunceli Merkez İlçe Kongresi'nde konuşan Tayyip Erdoğan, sert eleştirilerde bulundu..

Tuncelide Erdoğan protestosu

Erdoğan'ın hedefinde hoşgeldin pankartını indiren belediye başkanı vardı. Başkanı başkanı nankörlükle suçladı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan pankartları indiren Tunceli Belediye Başkanı'na tepki gösterdi. Ankara'da kabul ettiği Tunceli Belediyesi'ne her ay ekstra yardım yaptıklarını hatırlattı ve o araç gereçleriyle pankartları indirmesini eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunceli' de partisinin merkez ilçe kongresine katıldı. Kongrede konuşma yapan Erdoğan, dün Tunceli de cadde ve sokaklara asılan " Başbakan' a teşekkür pankartlarının belediye araç gereçleriyle toplatılmasına tepki gösterdi ve " bu davranışı Tunceli li kardeşlerimin ittilahına bırakıyorum" dedi.

HALK GERİLİM DEĞİL ÜRETİM İSTİYOR
Bu topraklarda halkın silah sesine değil fabrikalardaki makina sesine ihtiyacı var diyen Erdoğan, "Halk gerilim değil üretim istiyor,halkın istikrar ortamını sabote etmeye çalışanların kardeşlik huzur, esenlik diye derdi yok. Ancak bizim derdimiz halkımız huzur ve esenlik içinde olsun diye. Bizim derdimiz insanımıza hizmet etmek, efendi olmak değil. Gelişmeden ilerlemeden rahatsızlık duyanlar bu milletin gelişmesini istemiyorlar, bölge insanının selametini düşünmüyorlar. Bu bölge insanının gözünde korku karamsarlık değil ümit heyecan ve iyilik görmek istiyoruz dedi

PANKARTLARIN KALDIRILMASINA TEPKİ

Buraları yok sayarak Ankara' daki rahat koltuklarımızda oturup ahkam keserek günümüzü gün etmiyoruz.Buradaki yerel yönetimin başkanı bana gelmiştir. Gerçi benim muhatabım değil o ayrı mesele Başbakan olarak onu kabul edip sıkıntılarını dinledikten sonra gerek hükümet olarak bizden ekstra aynı zamanda AKP li belediyerden Tunceli belediyesine araç gereç yardımı gönderdik her ay aldığı yardımın dışında ekstra olarak gönderdikki belediye biran önce ayağa kalksın diye.
Bugün bazı gazetlerde görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının Tunceli' ye gelişini haber veren halkın yada partinin hoşgeldiniz davetini ortaya koyan pankartlarının belediyenin araç ve gereçleriyle kaldırıldığını.Bu davranışın hangi insani yaklaşım tarzına uyduğunu ben Tuncelili kardeşlerimin vicdanına bırakıyorum dedi.
Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız biz bu ülkede kürdü ile türküyle lazıyla biriz beraberiz bütünüz. Çatımız Türkiye Cumhuriyetidir biz bununla bütünleştik Kesinlikle bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız" diye konuştu

Başbakan Erdoğan ayrıca, "Çer çöpü ateşe vererek masum çocuklarımızı sokaklara salıp güç gösterisi yaptığını sananlar büyük bir gaflet ve cehalet içindedir.Allahaşkına günahsız vatandaşların arabalarını yakmak suretiyle bu ülkele barış mı gelir" dedi.

Haberin Devamı

PROTESTO GÖSTERİLERİ

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Tunceli’ye bugün yaptığı ziyaret öncesine DTP’liler kentte protesto gösterisinde bulundu. Ellerinde terörist Abdullah Öcalan’ın posterleri bulunan ve PKK lehine slogan atan göstericiler AKP il binasına siyah çelenk bıraktı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kentte Elazığ’dan gelen su altı arama timi Munzur Çayı’nda bomba araması yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin merkez ilçe kongresine katılıp, çeşitli açılışlar yapacağı Tunceli’ye gelişinden önce kentte DTP’liler tarafından protesto gösterileri düzenlendi. DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Belediye Başkanı Songül Erol Abdil’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Ellerinde terörist Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları bulunan göstericler sık sık, ‘Tayyip seni istemiyoruz’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’, ‘Yaşasın onurlu mücadelemiz’, ‘PKK halktır, halk burada’, ‘Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız’, ‘Erdoğan Dersim’den defol’ sloganları attı. Kışla Caddesi üzerinde bulunan AKP il başkanlığı binası önüne kadar yürüyüyen göstericiler burada oturma eyleminde bulundu. AKP il binası önüne siyah çelenk bırakılmasının ardından DTP İl Başkanı Murat Polat, yaptığı basın açıklamasında Başbakan Erdoğan’ın Kürt sorununa başkışını eleştirip, Tunceli halkının Erdoğan’ı istemediğini iddia etti. Açıklamanın ardından göstericiler sloganlar atarak dağıldı.

Haberin Devamı

MUNZUR NEHRİDE KONTROL EDİLDİ

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın Tunceli ziyareti nedeniyle Elazığ, Bingöl, Malatya ve Erzincan’dan takviye güvenlik güçleri kente geldi. Kentin bütün cadde ve sokakları güvenlik güçleri tarafından tutulurken, iki Süper Kobra helikopter sürekli kentin üzerinde uçuş yaptı. Tunceli’nin merkezinden geçen Munzur Çayı’nda ise Elazığ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğine bağlı balık adamlar, su altında dedektörle bomba araması yaptı. Gerginliğin hakim olduğu kentte tüm işyerinin açık olduğu gözlendi.

ELAZIĞ HAVAANI PİSTİNİ AÇTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ana uçağıyla birlikte beraberinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve bölge milletvekilleriyle Elazığ Havaalanı’na indi. Yaklaşık 250 kişi tarafından karşılanan Erdoğan, Elazığ Havaalanı’na yeni yapılan pistin açılışını yaptı. Erdoğan, “Elazığ’a uluslararası uçuşların yapılacağı bir pist yapıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Pistin yapımı için 50 milyon YTL harcadık. Bu havaalanına terminal binası yakışmıyor. Buraya yeni bir terminal binası yapacağız, Elazığ Havaalanı uluslararası hale gelecek” dedi. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra helikopterlerle Tunceli’ye hareket etti.

İzliyoruz...

Başbakanlık kriz dinlemiyor; 12 jeep alınıyor...

Tunceli'de sıcak gece!

Başbakan Erdoğan bugün Tunceli'ye gidecek. Terör örgütü bunu fırsat bilip kentte karışıklık yaratmaya çalışıyor. Gece polis noktasına ateş açıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Tunceli'ye gitmesinin öncesinde kentte hain bir saldırı gerçekleşti.

Tunceli’nin Esentepe Mahallesi’ndeki özel harekat polis noktasına teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.

Tunceli Valisi Mustafa Yaman, polis noktasına taciz ateşi açtıktan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonun hava destekli olarak sürdüğünü söyledi.

Mustafa Yaman, merkez Esentepe mahallesindeki Tunceli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'ndeki polislerin görev yaptığı kontrol noktasına, teröristlerce çok uzun mesafeden taciz ateşi açıldığını hatırlattı.

Polisler tarafından teröristlere hemen karşılık verildiğini ifade eden Yaman, ''Yaşanan olayda herhangi bir güvenlik görevlimiz yaralanmamıştır'' dedi.

Özel harekat polislerinin karşılık vermesinin ardından teröristlerin kaçtığını belirten Yaman, şunları kaydetti:

''Saldırının ardından kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon devam ediyor. Kaçan teröristler arasında yaralıların olduğu bize gelen bilgiler arasında. Ancak detaylı açıklamayı operasyonun tamamlanmasının ardından bölgede yapılacak arama tarama çalışmalarından sonra yapabiliriz.''

Türk Telekom'un bahçesine bırakılan paketten bomba çıktı

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)

TUNCELİ'de, Türk Telekom müdürlüğünün bahçesine bırakılan şüpheli paketten el yapımı bir bomba çıktı. Bomba imha ekipleri tarafından imha edilen bombanın parçaları Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Başbakan Erdoğan'ın yarın ziyaret edeceği Tunceli'de özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının önlerinde alınan önlemler arttırıldı.
Tunceli'de Çarşı merkezi Tosun Sokak üzerinde bulunan Türk Telekom Müdürlüğü'nün bahçesinde, bugün saat 21.30 sıralarında, şüpheli bir paket görülmesi üzerine güvenlik güçlerine haber verildi.
Olay yerine gelen terörle mücadele ve bomba uzmanları, önce güvenlik önlemi alarak pakete fünye ile patlattı. İmha edilen paketten, el yapımı bir bomba çıkarken, imhadan sonra bombanın parçaları olay yerine inceleme ekipleri tarafından Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Şüpheli paketten bomba çıkması üzerine polis, Tunceli merkezde, kamu kurum ve kuruluşlarının önündeki önlemleri daha da arttırdı.

BOŞ YOLDA DA BOMBA PATLATILDI

Öte yandan, bu akşam Tunceli-Ovacık Karayolu'nun 10'ncu kilometresinde, şiddetli bir patlamanın yaşandığı ve patlamanın ardından da yolun yüzeğinde büyük bir çukur açıldığı belirtildi. Akşam saat 18.30 sıralarında meydana gelen patlamadan sonra henüz bölgenin güvenlikli olmaması nedeniyle güvenlik güçlerinin bölgeye bir süre sonra ulaşacağı belirtildi.