Gündem Türk doktordan canlı yayında ameliyat

Türk doktordan canlı yayında ameliyat

26.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalya’da yapılan ‘Floretina 2015’ canlı cerrahi kongresine davetli olarak katılan Bursa Retina Göz Hastanesi kurucusu Prof. Dr. Remzi Avcı, şeker hastalığı nedeniyle görme yetisini önemli ölçüde yitiren ve sadece ışığı görebilen 83 yaşındaki İtalyan bir hastayı, Floransa Üniversite Hastanesi’nde ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu.

Türk doktordan canlı yayında ameliyat

Yapılan ameliyat uydu sistemi ile aynı anda toplantı salonuna aktarılarak toplantıya katılan yüzlerce doktorun baştan sona izlemesi sağlandı.

Haberin Devamı

‘Sadece ışığı görüyordu’

Toplantı hakkında bilgi veren Avcı, “Bu toplantıda benim dışımda çoğu İtalya, Fransa, İspanya, Belçika, ABD ve Kanada gibi Batı ülkelerinden olan toplam 9 cerrah canlı cerrahi uygulamasında görev aldı. Genelde canlı cerrahilerde hastanın huzursuz olabileceği düşünüldüğünden genel anestezi tercih edilir. Ancak benim ameliyat ettiğim hastanın genel sağlık durumu çok iyi olmadığı için genel anestezi verilemedi ve sadece gözünü uyuşturarak ameliyatı yaptık. Hasta ameliyat öncesi sadece ışığı görebiliyordu. Ameliyatı başarıyla gerçekleştirdik. Bir başkasının bakımına muhtaç olan hasta, ameliyat sonrası kendi yaşamını sürdürebilecek iyi bir görmeye ulaştı” dedi.