09.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:
ANKARA AA
22 Ağustos’ta hayata geçecek “filtre” uygulaması ile internetteki temel hak ve özgürlüklerin ihlal edileceğini savunan uluslararası hacker grubu Anonymous, Türkiye’deki çeşitli kamu kuruluşları ile bazı medya sitelerine yönelik “siber saldırı” tehdidi yöneltmişti. Grup, bu tehditten bir gün sonra Türk hacker’ların saldırısına uğradı. Grubun www.anonnews.org adlı internet sitesini hedef alan ekibin liderliğini “The Bekir” ve “Jester” lakaplı bilgisayar korsanları üstlendi.
“Bilgileri yetkililere vereceğiz”
Anonymous’un anlık mesaj sistemini çökerten ve saldırı sonrası Google üzerinde açtığı sayfanın kapanmasına yol açan The Bekir ve Jester, destek verenlerin IP adreslerini ele geçirdiklerini açıkladı. Hacker’lar bilgileri Türkiye’deki güvenlik ve istihbarat birimleriyle paylaşacaklarını bildirdi.
Bu arada AnonNews, sitenin hack’lenmediğini, kapasite sorunları yaşadığını belirterek içeriğe başka bir adresten ulaşılmasını sağladı.
İLK ATAK BUGÜN 18.00’DE GELEBİLİR
Anonymous ilk organize saldırının bugün 18.00’de gerçekleştirileceğini duyurdu ve katılmak isteyenlerin bilgisayarlarına bazı yazılımlar indirmesini istedi. Siber güvenlik uzmanları, birçok sitenin “DDoS“ olarak adlandırılan saldırıya uğrayabileceğini bildirdi. Uzmanlar bu saldırıyı “50 kişilik bir otobüse 1000 kişinin binmesi gibi” şeklinde tanımlıyor.
Uzmanlar eğer gerekli önlemler alınmazsa ciddi bir siber savaşın başlamış olacağı, kimi hassas hedeflerin saldırıya uğraması durumunda Türkiye’deki internet ağının bir süre için çökebileceği uyarısında bulundu.
Bu arada Anonymous grubu üyeleri saldırıda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait internet sitelerinin yanı sıra siyasi partiler ve kimi medya sitelerini de kendilerine hedef seçtiklerini açıkladı.
Siber güvenlik uzmanı Huzeyfe Önal, böylesi bir saldırıya ve destek verenlerin ve katılanların beş yıla kadar hapis cezası ile yargılanacaklarını söyledi.