Gündem Türk halk müziğinin ustaları İTÜ’de buluştu

Türk halk müziğinin ustaları İTÜ’de buluştu

12.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı “Bağlama Günleri”, müzikseverler ile Türk Halk Müziğinin önemli ustalarını bir araya getirdi.

Türk halk müziğinin ustaları İTÜ’de buluştu

İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde düzenlenen etkinlikte sahne alan birçok sanatçı, ustadan çırağa anlayışıyla dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. 9 Nisanda’da “Türkiye’nin Kentleşme Sürecinde Toplu ve Bireysel Bağlama İcrasında Yaşanan Değişimler” başlıklı söyleşiyle başlayan etkinlikte, Yücel Paşmakçı, Arif Sağ ve Mehmet Erenler konuşmacı olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Söyleşinin ardından, Türk Halk Müziği sanatçısı merhum Talip Özkan anısına düzenlenen konserde, Mehmet Erenler, Çetin Akdeniz, Müslüm Eke, Mustafa Eke, Ali Kazım Akdağ, Efgan Rende, Tülay Örten Yıldız, Sevilay Gök Ayyıldız ve Çağatay Aras sahne aldı. Etkinliğin ikinci gününde ise Erdal Erzincan, Zeki Atagür ve Ferda Ereren’in konuşma olarak katıldığı “Çalgı Müzikleri Besteciliği Açısından Bağlama İçin Yazılmış Eser ve Düzenlemeler” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

Sanatçı merhum Ali Ekber Çiçek anısına düzenlenen konserde Erdal Erzincan, Özlem Özdil, Erdoğan Eskimez, Şendoğan Karadereli, Cihangir Terzi, Arif Yanmaz Cem Doğan, Özge Çam, Cem Tarım, Hüseyin Can Pala, Hasan Vapur ve Gökhan Vural yer aldı.

Yazarlar