Gündem Türkçe olmayan tabelalar söküldü

Türkçe olmayan tabelalar söküldü

12.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Esenyurt’ta en az yüzde 75’i Türkçe olmayan tabelalar, zabıta ekipleri tarafından sökülüyor.

Türkçe olmayan  tabelalar söküldü

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) yabancı dildeki tabelaların en az yüzde 75’inin Türkçe olması zorunluluğu getirmesi, İstanbul’da Esenyurt Belediyesi’ni harekete geçirdi. Esenyurt’ta belediyenin uyarıları üzerine bazı esnaf tanınan sürede tabelalarını değiştirdi. Değiştirmeyenlerin tabelaları ise zabıta ekipleri tarafından sökülmeye başlandı.

Haberin Devamı

‘Ayrım yapmıyoruz’

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, tabelaların görüntü kirliliği oluşturduğunu ve halkın yazılanı anlamadığını belirtti. Uygulamadan vatandaşın memnun olduğunu aktaran Alatepe, “Türkçe olmayan tabelalarda, devletin kurumunun belirlediği standartları ayrım yapmadan uyguluyoruz. İlçede tüm yabancı dillerde yazılmış tabelalara karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek” dedi. Türkiye’de yaşayan tüm yabancıların kanunlara uymak zorunda olduğunu belirten Alatepe, bu konuda millet, din ve ırk ayrımının söz konusu olmadığını vurguladı.

‘Kanunlara uysunlar’

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “İş yeri sahiplerine tabelalarını değiştirmeleri için süre verdik. İmkanı olmayanlara destek veriyoruz. Bu konuda TSE’nin kanununu uyguladık. Bu çerçevede Gaziantep, Hatay, Kilis, Fatih, Beyoğlu ve Zeytinburnu belediyeleri de tabela konusunda benzer uygulamalar gerçekleştirdi. Suriyeli vatandaşlar da başka millet uyruğunda olanlar da kanunlara uymak zorundadır. Hijyen ve tabela uyum konusundaki denetimlerimiz aralıksız devam edecek” dedi. l İSTANBUL AA

Haberin Devamı

Türkçe olmayan  tabelalar söküldü