Gündem Türkeş’in damadı Homriş vefat etti

Türkeş’in damadı Homriş vefat etti

02.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı Selcen Homriş’in eşi MHP Bursa eski Milletvekili Hamza Hamit Homriş (72) önceki gün hayatını kaybetti.

Türkeş’in damadı  Homriş vefat etti

Son bir yıldır mide kanseri tedavisi gören Homriş, dün İstanbul Üsküdar Şakirin Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Törene Hamit Homriş’in eşi Selcen Homriş, çocukları Onurhan ve Mine Homriş’in yanı sıra Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş, MHP’li Meral Akşener, Oktay Vural ve birçok milletvekili katıldı.

‘Çizgisi değişmedi’

Cenazede taziyeleri kabul eden Hamit Homriş’in oğlu Onurhan Homriş, “Babam her şeyden önce vatansever ve milliyetçi bir insandı. Çok iyi bir ülkücü olmasının yanı sıra iyi bir babaydı. Ömrünü vatanına ve milletine adadı. Hayatı boyunca da çizgisinde hiçbir değişme olmadı. Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüm” dedi.

MHP’li Meral Akşener ise “Kiminin arkadaşı kiminin ağabeyiydi. Hepimize kol kanat germiş, gerçekten tecrübeli ve devlet omuru görmüş birisiydi. Oğlu bize emanet” diye konuştu. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Hamit Homriş’in cenazesi Çengelköy Mezarlığı’nda defnedildi.

1944’te İstanbul’da doğan Homriş, Kara Harp Okulu’nu bitirdi. Homriş, muhtelif kıta ve karargâhlarda, Kıbrıs ve NATO’da subay olarak görev yaptı. Homriş, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptı.