Gündem Türkiye beyaza büründü! İşte kar manzaraları

Türkiye beyaza büründü! İşte kar manzaraları

30.01.2023 - 11:23 | Son Güncellenme:

Yurdun pek çok kentinde kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından çok sayıda kent beyaza büründü. Bazı bölgelerde yer yer kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken ulaşımda aksamalar yaşandı. İşte yurttan kar manzaraları...

Türkiye beyaza büründü İşte kar manzaraları

Sivas'ta etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu. İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, 52 yerleşim yeri yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Ekipler yolların ulaşıma açılması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Haberin Devamı

ERZİNCAN'DA KAR VE TİPİDEN 150 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün kar yağışı uyarısında bulunduğu Erzincan'da hafta sonu aralıklı yağan kar, yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi. Kar ve tipi nedeniyle Erzincan'da 150 köy yolunun ilçe merkezi ile bağlantısı kesildi. Geceleri de buzlanma ve don uyarısında bulunan yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirterek, sürücülerden dikkatli olmalarını istedi.

Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, köy yollarını yeniden açmak için büyük çaba sarf ediyor. Yüksekliği 2 metreye varan karlı yolları rotatif, dozer ve kepçelerle açmaya çalışan ekipler, zaman zaman fırtına nedeniyle çalışmalara ara vermek zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

Kar ve tipi dolayısıyla; İliç'te 30, Kemah'ta 20, Kemaliye'de 35, Refahiye'de 40, Tercan'da 25 olmak üzere kapanan toplam 150 köy yolunun yeniden ulaşıma açılması için 68 ekiple çalışmalar sürdürülüyor.

HAKKARİ'DE 39 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle merkezde 1 köy ve 1 mezra, Şemdinli'de 3 köy ve 24 mezra ile Yüksekova ilçesinde 2 köy ve 8 mezra yolu olmak üzere toplam 39 yerleşim yeri yolunun kapandığını bildirdi.

Kapalı köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

1/36

2/36

3/36

4/36

5/36

6/36

7/36

8/36

9/36

10/36

11/36

12/36

13/36

14/36

15/36

16/36

17/36

18/36

19/36

20/36

21/36

22/36

23/36

24/36

25/36

26/36

27/36

28/36

29/36

30/36

31/36

32/36

33/36

34/36

35/36

36/36

ŞIRNAK'TA KAPANAN KÖY YOLLARI TEKRAR ULAŞIMA AÇILDI

Şırnak'ta etkili olan kar yağışı sonrası Uludere ve Beytüşşebap ilçelerindeki yüksek rakımlı dağ köylerinin yolları ulaşıma kapandı. İki gündür aralıksız yağan kar yağışı sonrası ilçe özel idare ekipleri, belediye ve karayolları ekipleri yolları açık tutmak için gece gündüz çalışma yürüttü.

Dağaltı, mezra ve Beşağaç grup köy yolları ekiplerin yoğun mesaisi sonrası tekrar ulaşıma açıldı. Her yerde olduğu gibi Beytüşşebap ilçesinde de çocuklar karın keyfini çıkardı. Buz pistine dönen yollar tuzlanarak trafiğe tekrar açıldı. Doğa fotoğrafçısı serdar Gökçe, günlerdir kar yağışını beklediklerini söyledi. Kara yağışının bölge için çok güzel olduğunu belirten Gökçe, "Birçok köy yolu kapandı ama ekipler yolları tekrar açtı. Bölgemiz için çok faydalı olacak bu kar yağışı. Hasret kalmıştık" dedi.

Haberin Devamı

ARDAHAN'DA SİBİRYA SOĞUKLARI YERİNİ KAR YAĞIŞINA BIRAKTI

Ardahan'da kar yağışının ardından kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Lapa lapa yağan kar nedeniyle çok sayıda aracın camları karla kaplanıp buz tuttu. Vatandaşlar uzun uğraşların ardından araçlarının camlarını kazıyarak ve fırçalarla temizlemeye çalıştı.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Gizli buzlanmanın da görüldüğü bazı yerlerde araçlar ilerlemekte zorlandı. Zaman zaman etkisini artırarak devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Kar ve buz tutan araçlarını temizleyen vatandaşlar, camları temizlerken oldukça zorlandıklarını söyledi. Son bir haftadır havaların çok soğuk olduğunu dile getiren Zafer Kaya, kar yağışı ile birlikte havaların yumuşayacağını belirtti.

Karın bereket olduğunu vurgulayan Kaya, kar yağışı nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

MUŞ'TA KAR KAPLANLARI SAHAYA İNDİ

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için sahaya inen kar kaplanları, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 225 köy yolunda kar temizleme mesaisine başlayan ekipler, yoğun sis ve tipi ile de mücadele ediyor. Ekipler çalışmalar çerçevesinde 225 köy yolundan 209'unu ulaşıma açtı. Karla mücadele ekipleri, kapalı 16 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bostankent grup köy yolundaki karla mücadele çalışmalarını yerinde takip eden İl Özel İdaresi Ekip Şefi Tolga Akaydın, “Muş'ta ekili olan kar yağışından dolayı grupta bulunan 12 köy ile 3 mezraya ulaşımın sağlandığı Bostankent grup köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri olarak 7/24 saat esasına göre yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde, karla mücadele mesaimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. En kısa sürede köylerimizin yolunu açmayı hedefliyoruz" dedi.

Gündoğan köyü sakinlerinde Maşallah Tanrıkulu ise “Şimdiye kadar kar yoktu. Yeni yılın ilk kar yağışı oldu. İl Özel İdaresi ekipleri, devletimiz sağ olsun gelip yollarımızı açtı. Bizler de kürek yardımıyla kapımızın önünü açıyoruz. Araçlarımızı çıkarabilmek için kar temizliği yapıyoruz. Bu yıl kar yoktu, karın yağmasıyla sevindik. Kar berekettir, her zaman bizlere lazım oluyor" dedi.

Haberin Devamı

BEKLENEN KAR GELİNCE VATANDAŞLAR SOLUĞU KARTEPE'DE ALDI

Uzun zamandır beklenen kar yağışı, Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kış turizmiyle ünlü Kartepe de, kar yağışının ardından çok sayıda vatandaşı ağırladı. Öğrencilerin de ara tatilde olmasıyla birçok aile soluğu Samanlı Dağları'nda aldı. Kayak yapan vatandaşlar, bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

TUNCELİ'DE KAPALI KÖY YOLLARININ BÜYÜK BÖLÜMÜ ULAŞIMA AÇILDI

Tunceli'de hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 169 köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekiplerin yoğun çabası sonucu yolların büyük bölümü yeniden ulaşıma açıldı. Merkez, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık ve Pülümür'de kapalı bulunan 30 köy yolunu ulaşıma açma çalışmalarına ise devam edildiği belirtildi.

ADIYAMAN’DA KÖY YOLLARI ULAŞIMA AÇILDI

Hafta sonu başlayan ve özellikle Adıyaman'ın Kuzey bölgelerinde etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu. Adıyaman İl Özel Müdürlüğü ekipleri, kapalı olan köy yollarını açmak için seferber oldu. Ekipler kapalı olan yolların neredeyse tamamını açtı.

Sadece Sincik ilçesinde 3 köyün ulaşıma kapalı olduğu, onunda gün içerisinde açılacağı öğrenildi.

BİTLİS'TE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Bitlis'in Tatvan ilçesinde dün gece saatlerinde aralıksız etkisini gösteren kar yağışı ile ilçeyi beyaza büründü. Uzun zamandır beklenen karın yağmasıyla birlikte sürücüler ulaşımda sıkıntı yaşarken, Tatvan Belediyesi ekipleri de yollarda kapanma ve buzlanma riskine karşı yoğun çalışma başlattı. Aralıksız yağan kar yağışı ile birlikte ilçede bulunan ağaçlar ve bitkilerin beyaz örtüyle kaplanmasıyla kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Karın yağmasına çok sevindiğini dile getiren Murat Cihan Maltaş, ?Son günlerde bölgemizde etkili olan soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı. İlçede kar yağışı yoğun bir şekilde devam etmekte. Bizler bu duruma çok sevindik. Çünkü bu yılın bayağı bir kurak geçeceğini hissediyorduk ama şu anda kar yağışı devam ediyor. Umuyoruz ki bu şekilde de devam eder. İnsanların çok dikkate almasını ve lastiklerini takarak zincirlerini yanlarında hazır tutmalarını da istiyoruz? dedi.

SİİRT ŞİRVAN'DA KARDAN KAPANAN YOLLAR AÇILDI

Şirvan ilçesinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İlçeye bağlı Elmadalı, Yamaçlı, Halenz, Dolusalkım, Çavuşlu, Suludere, Suluyazı, Nallıkaya, Turgutlu köyleri ve Tüylüce mezrasının kapanan yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları sonucu yeniden ulaşıma açıldı.

VAN'DA KAPANAN 345 YERLEŞİM YERİ YOLUNDAN 297'Sİ AÇILDI

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 345 yerleşim yeri yolu, ulaşıma kapandı. Kapanan yolları açmak için büyükşehir belediyesi karla mücadele ekipleri, 300 iş makinesi ve 600 personel ile çalışma başlattı. Gece boyu süren çalışmalarla 297 yerleşim yeri yolu, yeniden ulaşıma açıldı. 48 mahalle ve mezra yolu için ise çalışmalar aralıksız sürüyor. Ekipler, kent merkezinde de kar küreme araçları ile kar temizliği yaptı. Kentin belirli noktalarına toplanan kar kütleleri, kamyonlara yüklenip, il dışına taşındı.

ZONGULDAK'TA KAR YAĞIŞI VE SİS

Zonguldak-İstanbul yolunda kar yağışı etkili oldu. Sisin de olduğu yolda görüş uzaklığı, yer yer 20 metreye düşünce sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Sürücülere ekipler, yardımcı olurken, kara saplanan araçlar ise çekiciyle kurtarıldı. Kentin yüksek kesimleri de kar yağışıyla beyaz büründü.