Gündem ‘Türkiye’de çağdaş sanat alanında çıta devamlı yükseliyor’

‘Türkiye’de çağdaş sanat alanında çıta devamlı yükseliyor’

07.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam, dün sona eren çağdaş sanat fuarı ARTINTERNATIONAL’ı Milliyet’e değerlendirdi

‘Türkiye’de çağdaş sanat alanında çıta devamlı yükseliyor’

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve dün sona eren ARTINTERNATIONAL sanat fuarı, geçen yıllardaki izleyici sayısını da satış rakamlarını da artırdı. Fuar yetkililerinden yapılan açıklamaya göre her yaştan ve farklı kesimden ziyaretçiyi ağırlayan fuarda çok sayıda önemli eserin de satışı gerçekleşti. İlk gününde 8 bin 432 kişinin gezdiği fuarda, galerilerin toplam satış rakamı ilk günde yüzde 60’a ulaştı. Bu durum da, fuarın etki alanını göstermiş oldu. Fuara bu yıl İspanya’dan Çin’e, İtalya’dan Bulgaristan’a, 27 ülkeden 87 galeri ve 400’den fazla sanatçı katıldı. Böylesine ilgi gören çağdaş sanat fuarı ARTINTERNATIONAL’ı Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam değerlendirdi.

Haberin Devamı

Fuarın sanatseverler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle yurtdışından katılımın yüksek olması ve uluslararası koleksiyoncuların İstanbul’a gelerek alım yapmaları sanat ortamımız için çok olumlu gelişmeler. Türk sanatının ve sanatçısının yurtdışına açılması için büyük önem taşıyan bu tür fuarlar, aynı zamanda koleksiyonerlerin de uluslararası sanatçıların eserlerine ulaşımını kolaylaştırıyor. Dünyaca ünlü sanatçı ve galerilerin sanatçılarımız ile birlikte fuarda yer almaları ülke olarak sanat dünyamızın çıtasını yükseltiyor. Unutmamalıyız ki, ancak uluslararası sanat piyasasında var olabilen sanatçılar dünya sanatında kalıcı olmaktadır.”

Haberin Devamı

Antik A.Ş.’nin sanat yayınları, katalogları, dergileri ve yurtdışına verdiği ilanları ile Türk sanatı ve sanatçısının hak ettiği saygınlığa ulaşmasında faydalı olmaya çalıştığının altını çizen Turgay Artam, Türkiye’de açılan her fuar, sanat organizasyonu ve serginin değerini bilerek destek verdiklerini söyledi ve ekledi: “Danışmanlığını yaptığımız koleksiyonlara yabancı sanatçıların da eserlerini katarak, koleksiyonları uluslararası boyutlara taşımayı hedefliyoruz. ARTINTERNATIONAL fuarı, ülkemize getirdiği çok sayıda yabancı koleksiyonerler ve galeriler ile büyük bir başarıya imza attı. Fuara gosterilen ilgi de artarak devam ediyor. Bu gelecek için önemli.”

Cumartesi günü başlayan 14. İstanbul Bienali’ni de hatırlatan Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam, “Contemporary Istanbul da kasımda açılacak; tüm bu etkinliklerle çağdaş sanat daha da önde olmuş olacak. Türkiye’de çağdaş sanat alanında son dönemde gittikçe artan bir yükseliş var. Şu anda sanat piyasasında krizin olduğu söylenirken böyle etkinliklerin düzenleniyor olması ve yurtdışından da koleksiyonerlerin gelmiş olması çok önemli. Türkiye’de çağdaş sanat alanında devamlı çıta yükseliyor” dedi.