Gündem Türkiye’de dine olan güven büyük yara aldı

Türkiye’de dine olan güven büyük yara aldı

15.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte Türkiye’de dine olan güvenin yara aldığını söyleyerek, “FETÖ’nün toplumu Allah ile aldatarak, değerlerimizi çalarak din güvenliğini tehdit ettiğine hep birlikte şahit olduk. Dine olan güven zedelenmiştir. Gayemiz, büyük yara alan din güvenliğini yeniden tesis etmek” dedi. “Genç nesillerin dine olan güvenini” yeniden inşa etmek için her din gönüllüsüne büyük görev düştüğünü söyleyen Görmez, tüm din hizmetleri çalışanlarından “kapı kapı” dolaşarak çalışma yapmasını istedi.

Türkiye’de dine olan güven büyük yara aldı

Kısa film gösterisi
Kutlu Doğum Bilgilendirme Toplantısı’nda gösterilen kısa filmde, 15 Temmuz darbe girişimi görüntülerine yer verilerek, “Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan selalara” ifadesinin kullanılması dikkati çekti.
Bu sene Kutlu Doğum Haftası’nın temasının, “Hz. Peygamber ve güven toplumu” olduğunu söyleyen Görmez, neden, “güven” konusu üzerinde durmak istediklerini dört sebeple açıkladı. Bunlardan birinin insanlığın küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşanması olduğunu ifade eden Görmez, “İnsan insana güvenmemeye başladı. Kardeş kardeşe, komşu komşuya güveni kaybetti.
Güven kaybı oldu
Teknolojinin bütün imkanları güvenlik sorununu çözmek için seferber edilmeye başlandı. Korkunç silahlar üretiliyor güvenlik adına. Sokaklar, caddeler kameralarla donatılıyor. Parmak izleri kaydediliyor her tarafa, retina göz okuma sistemleri devreye sokuluyor her insandan kuşku duyulduğu için. Havaalanlarında güvenlik adına yapılan muameleler insan onurunu rencide ediyor” dedi.
İkinci olarak, “çevre ve tabiat” güvenliğinin kaybolmaya başlamasını sebep gösteren Görmez, “İnsanların hırsları, tamahları, tutkuları, güç tutkusu, servet tutkusu kainatı yaşanamaz hale getirmiştir” dedi. Üçüncü sebebin İslam coğrafyasındaki güven kaybı olduğunu anlatan Görmez, dördüncü sebebi ise, “15 Temmuz ihanet, işgal ve darbe teşebbüsü, toplumsal güvenimizi zedelemiştir” şeklinde açıkladı.