Gündem Türkiye dindarlıkta 65’inci güvenlikte 86’ncı sırada

Türkiye dindarlıkta 65’inci güvenlikte 86’ncı sırada

14.11.2010 - 02:20 | Son Güncellenme:

Türklerin yüzde 82’si hayatlarında dinin önemli olduğunu söyledi. Akşamları sokakta kendini güvende hissetmeyenler yüzde 57 çıktı. Türkiye ortanın altında yer aldı

Türkiye dindarlıkta 65’inci güvenlikte 86’ncı sırada

Amerikan Gallup araştırma şirketi 2010 yılı içinde yaptığı araştırmaları derledi. 114 ülkede yapılan araştırmada Türkiye de yer aldı. Araştırılan bazı başlıklar ve sıralamalar şöyle:
- Yaşadığınız bölgede ya da şehirde ekonominin iyiye mi kötüye mi gittiğini düşünüyorsunuz?
Yüzde 17 “iyiye gidiyor”, yüzde 13 “aynı”, yüzde 53 “kötüye gidiyor” cevapları ile Türkiye 113’üncü sırada bulunuyor. Bu listede ilk sırada yer alan Çinliler’in yüzde 81’i ekonomilerinin “iyiye gittiğini” düşünüyor. Son sırada ise yüzde 4 oranında “iyiye gidiyor”, yüzde 61 oranında “kötüye gidiyor” cevaplarının verildiği Litvanya yer alıyor.
- Din günlük yaşamınızın önemli bir bölümü mü?
Yüzde 82 oranında “evet”, yüzde 15 oranında “hayır” cevaplarının verildiği Türkiye 65’inci sırada yer alıyor. Bu listede ilk sırayı yüzde 99 “evet” cevabıyla Bangladeş, Endonezya, Yemen ve Malavi paylaşıyor. Son sıra ise yüzde 17 “evet” ve yüzde 82 “hayır” cevapları ile İsveç yer alıyor.
- Sokakta akşamları tek başınıza yürürken kendinizi güvende hissediyor musunuz?
Yüzde 57 oranında “hayır”, yüzde 42 oranında “evet” cevapları ile Türkiye 86’ıncı sırada bulunuyor. Kendilerini en güvende hisseden ülke vatandaşlarının yüzde 98 oranında “evet” cevabı veren Singapurlular, en güvensiz hissedenlerin ise yüzde 80 oranında “hayır” cevabı veren Güney Afrikalılar olduğu görülüyor.
- Geçen 12 ay içinde kendinizin ya da ailenizin ihtiyacını karşılayacak miktarda yemek alacak paranızın olmadığı bir durum yaşadınız mı?
Yüzde 37 “evet” cevabı ile Türkiye 40’ıncı sırada yer alıyor. Yemek alacak para bulmakta en fazla güçlük çekenlerin yüzde 73 “evet” cevabı ile Kamerun ve Zimbabveliler olduğu görülüyor. Son sırada ise yüzde 2 “evet” cevabıyla Singapur bulunuyor.
- Evinizde İnternet erişimi var mı?
Yüzde 31 oranında “evet” cevabının verildiği Türkiye internet erişiminin en yüksek olduğu 43’üncü ülke. Bu listede yüzde 88 oranında “evet” ile İsveç birinci sırada bulunuyor. Hiçbir evde internetin olmadığının belirtildiği Ruanda, Nijer, Kamerun ve Kamboçya ise son sırada bulunuyor.