Gündem Türkiye genelinde sıcaklıklar artıyor

Türkiye genelinde sıcaklıklar artıyor

07.01.2010 - 10:12 | Son Güncellenme:

.

Türkiye genelinde sıcaklıklar artıyor

-Türkiye’de sıcaklıklar artarken, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde don ve sis olması bekleniyor. Marmara ve kıyı Ege’de kuvvetli lodos olması tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, Marmara’nın batısı ( Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale) ve Kıyı Ege’de (İzmir, Aydın, Muğla ile Balıkesir’in Ayvalık ve Edremit ilçeleri) aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağış geçişleri bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor. Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ila 4 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos), güneydoğu bölgelerimizde kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de kuvvetli, Çanakkale çevrelerinde fırtına şeklinde esecek.

-UYARILAR- Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların (ulaşımda aksamalar, v.b.) dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege’de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli, Çanakkale çevrelerinde fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşlar uyarıldı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak: MARMARA:Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli esecek. Lodos nedeniyle Bursa ili başta olmak üzere, bölge genelinde soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşlar ve ilgililer uyarıldı.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU- EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Ayvalık ve Edremit) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kıyı Ege’de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli esecek.

AKDENİZ:Parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU:Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

BATI KARADENİZ:Parçalı zamanla çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu) sis olması öngörülüyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:Parçalı bulutlu geçecek. Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı ve az bulutlu geçecek.