Gündem Türkiye şehitlerini dualarla uğurladı

Türkiye şehitlerini dualarla uğurladı

28.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin’de PYD/PKK’lı teröristlerin kaçmadan önce tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan piyade uzman çavuşlar İbrahim Imış ve Veysel Temel, memleketlerinde gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi

Türkiye şehitlerini dualarla uğurladı

Afrin’de yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında tuzaklanan bir el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu iki asker şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin bölgesinde önceki gün yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda piyade uzman çavuş İbrahim Imış ve piyade uzman çavuş Veysel Temel’in şehit olduğu belirtildi. Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Haberin Devamı

Şehit İbrahim Imış’ın (29) cenazesi askeri uçakla Afyonkarahisar’a getirildi.

Türkiye şehitlerini dualarla uğurladı
Kardeşi de asker

Cenazeyi şehidin babası Ali, annesi Şifa ve eşi Yasemin Imış havalimanında karşıladı. Çocuklarına sarılıp gözyaşı döken şehidin eşi Yasemin Imış’ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin Gebze’de vatani görevini yapan kardeşi Aykut Imış da (21) Şuhut’a geldi.

Baba Imış, oğluna “O yoksa sen varsın” anne ise “Allah seni bize bağışladı. Tek tesellimiz sen ve kardeşinsin” diye sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin tabutunun helallik alınması için askerler tarafından evin önüne indirilmesi sırasında da ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Eşinin tabutuna sarılan Yasemin Imış’ı yakınları güçlükle ayırdı. Genç kadının 4.5 aylık Zümra ve 5 yaşındaki Kayra’yı kucağına alarak vedalaşması herkesi duygulandırdı.

Haberin Devamı

10 bin kişi katıldı

Babaanne Hacer Imış da torununun tabutuna kapanıp ağıtlar yaktı. Şehit İbrahim Imış’ın yaklaşık 6 yıldır TSK bünyesinde görev yaptığı öğrenildi. Ulucami’de düzenlenen törene, kendisi de Şuhutlu olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve diğer protokol üyeleriyle yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Baba Ali Imış, kendisini teselli eden Bakan Eroğlu’na, “Vatana canımız feda” diye karşılık verdi. Şehit uzman çavuş İbrahim Imış, kılınan cenaze namazının ardından Şuhut Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türkiye şehitlerini dualarla uğurladı
Bu yaz evlenecekti

Piyade Uzman Çavuş Veysel Temel’in şehit haberi de memleketi Kütahya’yı yasa boğdu. Temel’in şehit haberini askeri yetkililer Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Genişler köyünde oturan ailesine verdi. Haberin ardından eve Türk bayrağı asıldı. Olayı duyan Temel’in akraba ve yakınları da aileye taziyede bulundu.

Şehit piyade uzman çavuş Veysel Temel de (30), memleketi Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Genişler köyünde toprağa verildi.

6 ay önce Seda Seyhan ile nişanlanan ve bu yaz düğünün olacağı belirtilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu Genişler köyüne götürüldü. Köy camisinde ikindide düzenlenen cenaze törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şehidin babası İbrahim Temel, annesi Nimet Temel, ağabeyi Ahmet Fahri, kız kardeşleri Merve ve Mine, şehidin nişanlısı Seda Seyhan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit Temel, cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi. OĞUZHAN KILIÇ Kütahya DHA