Gündem Türkiye’nin aşısı DSÖ listesinde

Türkiye’nin aşısı DSÖ listesinde

01.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren ve en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşı çalışmasının, insan denemelerine geçen dünyadaki 4’ncü aşı adayı olduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) listesine girmeyi başardığını bildirdi.

Türkiye’nin aşısı DSÖ listesinde

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Platformu kapsamında 8’i aşı, 9’u ilaç olmak üzere 17 proje üzerinde çalışmalar yoğunlaştı. Platform bünyesinde inovatif bir yöntem olarak kabul edilen VLP temelli aşı çalışması da başlatıldı. ODTÜ’den Prof. Dr. Mayda Gürsel ile Bilkent Üniversitesi’nden İhsan Gürsel çiftinin ortak projesiyle geliştirilmeye başlanan aşı adayı, 27 Mart’ta Faz 1 aşamasına geçti. Aşı adayı, 30 Mart’ta da Dünya Sağlık Örgütü, DSÖ’nün Kovid-19 aşı adayları listesinde yer alarak dünyada bu türde klinik aşamaya geçen 4’üncü aşı adayı oldu.

Haberin Devamı

İşte o ekip

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, sosyal medya hesabından 27 Mart’ta sabah 08.00’de Ankara Onkoloji Hastanesi’nde Faz-1 çalışmaları öncesinde çekilen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da aralarında olduğu bilim insanlarının fotoğrafını paylaştı.

Türkiye’nin aşısı DSÖ listesinde

Yazarlar