Gündem ‘Türkler çok tutkulu’

‘Türkler çok tutkulu’

09.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nilüfer Müzik Festivali’ndeki verdikleri konserle gönülleri kazanan Bosna Hersekli grup Dubioza Kolektiv’le, Zeki Müren’e duydukları hayranlık ve Türk dinleyicileri hakkında konuştuk

‘Türkler çok tutkulu’

Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’da ilki gerçekleştirilen Nilüfer Müzik Festivali’nin son günü sahne alan Bosna Hersekli Dubioza Kolektiv, festivalin en coşkulu performanslarından birine imza attı. Bursa konserlerini, Zeki Müren’in ‘Bahçevan’ şarkısının sözlerini değiştirerek hazırladıkları bir videoyla duyuran grup, sarı siyah renklerdeki kostümleriyle çıktıkları sahnede hem eğlendi hem eğlendirdi. Farklı müzik türlerini Balkan ezgileriyle harmanlayarak isimlerindeki gibi kolektif çalışmalarıyla tanınan Dubioza Kolektiv’in klavyecisi Brano Jakubovic ve bas gitaristi Vedran Mujagic ile Türkiyeli dinleyicileri ve ayran sevgilerini konuştuk.

Haberin Devamı

İlk olarak videodan bahsetmek istiyorum; çok eğlenceliydi. Şarkının Zeki Müren şarkısı olduğunu biliyor muydunuz?

Evet biliyorduk özellikle seçtik. Hem Zeki Müren Bursalı olduğu için hem Bursa’dan çıkan en ünlü isimlerden biri olduğu için. Gittiğimiz ülkenin yerel değerlerine özen göstermeye çalışıyoruz. Burada da Bursa’yla yemekleri, içecekleri ve Zeki Müren’i bağdaştırdık.

Zeki Müren dinler misiniz peki?

Daha önceden dinlemiyorduk ama araştırmalarımız sonucunda Zeki Müren’e ulaştık.

Türkiyeli müzisyenlerden başka bildikleriniz, dinledikleriniz var mı?

Ceza, Mercan Dede, Brooklyn Funk Essentials ve Laço Tayfa. Daha var, ama şu an isimleri telaffuz edemiyoruz.

Müziğinizi nasıl tanımlarsınız? Biz daha çok Balkan ezgileri olan şarkılar bekliyorduk ama elektronik müziğe yakın şarkılar dinledik...

Aslında biz şarkılarımızı yaparken fazla bir şey önemsemiyoruz. Aklımıza gelen bütün sesleri bir araya getiriyoruz ama mutlaka bir Balkan etkisi ekliyoruz, çünkü oradan geliyoruz.

Haberin Devamı

Festivalin en coşkulu konserlerinden birine imza attınız. Türkiye’deki dinleyicileri nasıl buluyorsunuz?

Çok çok tutkulular. Biraz Balkan insanı ve Güney Amerikalıları andırıyorlar. Dans etmeyi seviyorlar ve konserlerde de katılımlarla bunu gösteriyorlar.

‘Ayranı çok seviyoruz’

Çektiğiniz videoda, seslendirdiğiniz şarkının sözlerinde değişiklik yapıp “ayran” ifadesi kullanmışsınız.

Ayranı çok seviyoruz, zaten şarkıdaki ayran kullanımının nedeni de o. Şu an Saraybosna’da ayran üreten bir fabrika var, içimiz rahatladı.