Gündem Tutuklanan Candan kardeşlerin ifadesi ortaya çıktı: ‘12 milyon aktarıldı’ mesajı espriymiş!

Tutuklanan Candan kardeşlerin ifadesi ortaya çıktı: ‘12 milyon aktarıldı’ mesajı espriymiş!

17.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Suç örgütüne üye olma’ ve ‘kara para aklama’ suçlamasıyla gözaltına alınan Nihal ve Bahar Candan kardeşler, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Bahar Candan’ın sorgusunda sosyal medya hesabından paylaştığı “Bir sabah hesabıma 12 milyon aktarıldı” mesajıyla ilgili ‘espriydi’ savunması yaptı.

Tutuklanan Candan kardeşlerin ifadesi ortaya çıktı: ‘12 milyon aktarıldı’ mesajı espriymiş

FERİT ZENGİN/HABER MERKEZİ- Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 79 mağdurun dolandırıldığı soruşturma kapsamında ‘suç örgütüne üye olma’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlamalarıyla geçen pazartesi günü gözaltına alındı. ‘Sazan sarmalı’ adı verilen soruşturma kapsamında aynı gün Kars’ta gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen Hacı İsrafil Sağlam ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde üç gün süreyle tutulan Candan kardeşler önceki gün akşam üzeri sorguya alındı. Nihal ve Bahar Candan’a Mayıs 2023’de düzenlenen operasyonda tutuklanan dolandırıcılık çetesinin lideri Onur Apaydın’la ilişkileri soruldu.

Haberin Devamı

‘Onur eski erkek arkadaşım’

Nihal Candan, Onur Apaydın’ın çok eski erkek arkadaşı olduğunu belirtip, kendisinden uzun süre önce ayrıldığını ifade ederken, Apaydın’ı Kaan Hamzaoğlu olarak tanıdığını söyledi. Kendisiyle yaşadıkları kavga sonrasında o dönem hakkında şikâyetçi olduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı eski sevgilisinin gerçek isminin Onur Apaydın olduğunu şikâyetinden sonra öğrendiğini söyledi.

Nihal Candan ve kardeşine şebekenin lüks restoranlarda verdiği yemekli tanıtım toplantıları da soruldu. Toplantılara ne amaçla katıldıkları yönünde sorulan sorulara o dönem Onur Apaydın’ın erkek arkadaşı olduğu için yemeklere katıldığı ve kendisiyle gece kulüplerine de gittiğini belirterek “Ama bir dolandırıcılık organizasyonun içerisinde yer almadım” şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Aynı sorunun yöneltildiği Bahar Candan ise bahsedilen restoranlara sadece kendilerinin değil birçok ünlü ismin de gittiğini söyleyip dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamalarını kabul etmedi. İfadelerinde kendilerine yöneltilen irtibat halinde oldukları isimlerin hemen hemen hiçbirini tanımadığını ifade eden Bahar Candan’a sosyal medya hesabından bir süre önce paylaştığı “Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı” yönündeki mesaj soruldu. Paylaşımı ne amaçla yaptığı ve paranın kim ve kimler tarafından ne amaçla hesabına aktarıldığı yönündeki sorulara önce “İki yazacaktım, yanlışlıkla 12 yazdım” şeklinde cevap veren Bahar Candan daha sonra “Mesajı espri olsun diye yazdım” şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

Tutuklandılar

Savcılık sorgularının ardından Nihal Candan, Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Alınan ifadelerin ardından kararını açıklayan hakimlik, “Kara para aklama” ve “Suç örgütüne üye olma” suçundan üç şüphelinin de tutuklanmalarına karar verdi.