Gündem ‘Tutuklu Gazete’ çıkıyor

‘Tutuklu Gazete’ çıkıyor

22.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cezaevindeki gazeteciler seslerini, çıkaracakları “Tutuklu Gazete” ile duyuracak. Aydınlık, Birgün, Cumhuriyet, Evrensel ve Özgür Gündem 24 Temmuz’da “Tutuklu Gazete”yi ek olarak okurlarına ulaştıracak

‘Tutuklu Gazete’ çıkıyor

Cezaevindeki gazeteciler tarafından hazırlanan “Tutuklu Gazete” yayına hazırlanıyor. İlk sayısı Pazar günü çıkacak olan gazete, tutuklu gazetecilerin sesini duyurmayı amaçlıyor. Tutuklu gazetecilerin yazılarından oluşacak Tutuklu Gazete’nin ilk sayısı, Türk basın tarihinde “Sansürün kaldırılması ve basın bayramı” olarak kutlanan 24 Temmuz’un 103. yıldönümünde çıkıyor. Türkiye’de halen 70 gazeteci tutuklu yargılanıyor. Gazete, içerik, dizgi, baskı ve dağıtım konularında Aydınlık, Birgün, Cumhuriyet, Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerinden destek alacak. Yine aynı yayın kuruluşları, 24 Temmuz tarihli sayılarının ücretsiz eki olarak “Tutuklu Gazete”yi okurlarına ulaştıracak.

Sendika hazırladı
Projeyi geliştiren tutuklu gazeteci Bedri Adanır, gazetenin işlevini “Tutuklu Gazete, adeta dürtercesine, herkese ‘Duydunuz mu? Türkiye hapishanelerinde şu kadar gazeteci var ve bu gazetecilerin suçu gazetecilik yapmak’ diyecek” ifadeleriyle tanımlıyor. Adanır’ın önerisi üzerine gazete için bir süre önce hazırlıklara başlayan Türkiye Gazeteciler Sendikası, cezaevlerindeki tutuklu gazetecilere mektup göndererek, “Tutuklu Gazete” için kendilerinden yazı istedi. Talep üzerine cezaevlerinde bulunan gazetecilerden gelen yazılarla gazetenin sayfaları hazırlanmaya başladı.

Kimler yazacak?
Sabit yazarı olmayan Tutuklu Gazete’de Ragıp Duran, İsmail Beşikçi, Şanar Yurdatapan, Mete Çubukçu, Uğur Dündar, Erol Önderoğlu, Ruşen Çakır, Necati Abay, Nevin Berkdaş, Yıldırım Türker, Dilek Kurban, Hüseyin Aykol, Yaşar Kemal, Murathan Mungan, Zülfü Livaneli, Hicri Özgören ve Ahmet Telli gibi gazeteciler de konuk yazar olarak yer alacak. Gazete, içerik, dizgi, baskı ve dağıtım konularında Aydınlık, Birgün, Cumhuriyet, Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerinden destek alacak. Yine aynı yayın kuruluşları, 24 Temmuz tarihli sayılarının ücretsiz eki olarak “Tutuklu Gazete”yi okurlarına ulaştıracak.