Gündem Tuzla’da doğdu Ege’de battı

Tuzla’da doğdu Ege’de battı

18.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk yapımı Yogi adlı Fransız bandıralı tekne Ege’de battı. En az 20 milyon euro olduğu belirtilen teknedeki 8 kişi helikopterle kurtarıldı

Tuzla’da doğdu Ege’de battı

Türk yat üreticisi Proteksan Turquoise tarafından Tuzla’da yapılan Yogi adlı yat Ege Denizi’ndeki Yunan Adası İskiri açıklarında battı.
Milliyet’in denizcilik üzerine uzman köşe yazarı Meriç Köyatası’nın edindiği bilgilere göre yat Türkiye’de boya yaptırdıktan sonra Fransa’ya gitmek üzere yola çıktı. Önceki gece 02.00 sularında İskiri açıklarındaki sert hava koşulları nedeniyle sorun yaşamaya başladığı düşünülen yat sabah saatlerinde yan yattı. Yunan sahil güvenliğini çağıran kaptan 7 kişilik mürettebatı ile yan yatan yatın su üstünde kalan kısmına çıktı. Bölgeye iki Yunan hava kuvvetleri helikopteri ile sahil güvenliğe ait gemiler geldi. Helikopterler yaklaşık 6 saat yatı batırmamak için mücadele eden ekibi kurtardı.
Helikopter tarafından görüntülenen yatın fotoğrafları Yunan Sahil Güvenliği tarafından yayımlandı. Tuzla’da üretilen 60 metre uzunluğundaki yatın batma nedeni henüz kesin olarak bilinmiyor.
Fransız bir işadamına ait olan yatın tahmini bedeli ise 35 milyon euro civarında. Geçen yıl üretilen yat ‘Yogi’, Monaco’da düzenlenen 21. Yat Fuarı’nda sergilenmişti. Yatta havuz, sinema, oyun odası, çalışma, yemek salonu, jakuzi, spor ve dinlenme salonu da var. Yatta bir haftalık yolculuğun bedeli 720 bin lirayı buluyor.

Haberin Devamı

Tuzla’da doğdu Ege’de battı

Tuzla’da doğdu Ege’de battı