Gündem Üç polise taltif tutuklaması

Üç polise taltif tutuklaması

25.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bazı polislere usulsüz maaş taltifi verildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 14 kişiden 3’ü tutuklandı. Mahkeme 11 şüpheli için istenen adli kontrol talebini reddederek serbest bıraktı

Üç polise taltif tutuklaması


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, bazı polislere usulsüz maaş taltifi verildiği iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan 14 polisten üçü tutuklandı. Aralarında Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın kardeşi 2. sınıf Emniyet Müdürü Halil Dumanlı’nın da bulunduğu 11 polis ise serbest bırakıldı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince iki gün önce gözaltına alınan 14 zanlı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanması sonrasında dün sabah erken saatlerde adliyeye getirildi. Zanlıların emniyette, “Biz savcılıkta ifade vermek, savcıların sorularını yanıtlamak istiyoruz” diyerek, soruları yanıtsız bıraktıkları öğrenildi. Zanlıların ifadeleri, soruşturmayı yürüten memur suçları savcıları Alper Türközmen ile Yücel Erkman tarafından alındı.

‘Miktarı değerlendiriyoruz’
Bazı zanlıların, görevde olmayan ya da raporlu bulunan polis memurlarına taltif verilmekle suçlandıkları anlaşıldı. Taltif Ön Komisyonu’nda görev yapan zanlıların ifadelerinde, taltif almaları için İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü’nden gönderilen listedeki hangi görevlinin hangi görevde yer alıp almadığını ve izinli olup olmadığını incelemediklerini, sadece olaya göre kaç maaş taltif alabileceğini değerlendirdiklerini söylediği öğrenildi.
Zanlılar, taltif dosyalarının Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu’na gittiğini, bu işlemden önce de Personel Dairesi Başkanlığı’nda da değerlendirme yapıldığını anlattı.

11 polis serbest bırakıldı
Savcılık, zanlılardan E.K., İ.Ç. ve M.H.’yi tutuklamaya sevkederken, Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın kardeşi Halil Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu 11 zanlının ise adli kontrol şartıyla mahkemeden serbest bırakılmalarını istedi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 11 şüpheliyi, savcılığın adli kontrol talebini de reddederek, serbest bıraktı.
Tutuklanan üç zanlının, hangi personelin izinde, yurtdışında veya hasta olduğu kaydının tutulduğu bilgisayarlara giriş izni olan personel olduğu öğrenildi. Polisler cezaevine gönderilirken, Ak Parti eski milletvekili İdris Bal da şüpheli polislerin ailelerine destek olmak amacıyla Ankara Adliyesi’ne geldi.