Gündem Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz tabletler ne zaman dağıtılacak 2020?

Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz tabletler ne zaman dağıtılacak 2020?

15.10.2020 - 10:22 | Son Güncellenme:

Ücretsiz tablet dağıtımı ile ilgili detaylar öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tabletler konusuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Peki ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılacak, ne zaman dağıtılacak 2020?

Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır Ücretsiz tabletler ne zaman dağıtılacak 2020

Uzaktan eğitim süreci için ücretsiz tablaet dağıtılacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde "İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık." ifadelerini kullanmıştı. Peki ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılacak 2020?

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ TABLETLER NE ZAMAN DAĞITILACAK?

Bakan Selçuk, "Kriterler doğrultusunda illerde okullar marifetiyle tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor ve peyderpey devam edecek. Elbette sadece bununla kalmıyoruz biliyorsunuz 13 bine yakın EBA destek merkezi kurduk. EBA destek merkezlerinde her birinde 8, 10 bilgisayarın olduğu bir eğitim ortamı var. Çocuklar kendi okullarına değil istediği EBA Destek Merkezi olan evine en yakın okula başvurup gidip bu merkezde istediği kadar çalışabilir, destek alabilir. Burada öğretmenlerimiz de var. Onlar da yardımcı olurlar." dedi.