Gündem ‘Ufak çocuktan ne istedin vicdansız?’

‘Ufak çocuktan ne istedin vicdansız?’

05.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kaybolduktan 18 gün sonra derede cansız bedeni bulunan minik Leyla’nın babası, ‘İnsan 100 kişi öldürür, yine bu hareketi yapmaz, bu ufacık çocuktan ne istedin vicdansız?’ diyerek isyan etti.

‘Ufak çocuktan ne istedin vicdansız’

Ağrı’da, kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in babası Nihat Aydemir, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a da aynısı söyledim, çocuğumu kaçıran kimse bu cani yakalansın, yaptığının hesabını versin. İnsan 100 kişi öldürür, yine bu hareketi yapmaz, bu ufak çocuktan ne istedin vicdansız?” dedi. Leyla’nın ölümüyle ilgili suçlamalara maruz kalan kuzen Mehmet Aydemir ise, “Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Hepsi asılsızdır” dedi.

Haberin Devamı

‘Süt verin demiştim’

Ölüm haberiyle Türkiye’yi yasa boğan minik Leyla için taziyeleri kabul eden baba Nihat Aydemir, açıklamalarda bulundu.

Leyla’yı kaçıranlara, çocuğuna süt vermeleri için seslendiğini dile getiren Aydemir, “O adama zaten seslenmiştim, dün medyada seyrettim, çocuk açlıktan ölmüş. Benim çocuğuma süt verin dedim, süt de vermediler. Elbisesini çıkarıp getirip dereye atmışlar, o cani kimse onu bulmak istiyorum” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kendisini aradığını belirten Aydemir, “Cumhurbaşkanımıza da aynısı söyledim, çocuğumu kaçıran kimse bu cani yakalansın, yaptığının hesabını versin. İnsan 100 kişi öldürür, yine bu hareketi yapmaz, bu ufak çocuktan ne istedi? Leyla’m melektir, benim bir musibetim yok, çocuğu öldürdün oraya attın, açlıktan öldürdün vicdansız.

Haberin Devamı

Bağıra bağıra söyledim, Allah rızası için bir yere bırakın diye. Böyle bir vicdan var mı? İnsan 100 adam öldürse, 100 trilyon borcun olsa bu hareket yapılmaz” ifadelerini kullandı.

Leyla’nın katilinin bir an önce yakalanmasını ve idam edilmesini isteyen Aydemir, “Herkes beni arıyor, diyor idam çıksın. Ben de ona imza vereceğim, gereken neyse yapılsın. Üç beş kişi asıldı mı kimse bu hareketi yapmaz” dedi.

Galatasaray’ın taraftar grubu olan Ultraslan Ağrı Grubu da, Leyla’nın mezarını ziyaret ederek, “Kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yaşadığı bir coğrafyada sizin için hangi şiiri yazalım” ve “Leyla ile Eylül” yazılı pankart asıp çiçek bıraktı.

Amca: Haber asılsız

Leyla’nın babası Nihat Aydemir’in amcasının oğlu olan Mehmet Aydemir ise internetteki bazı haber sitelerinde kendisiyle ilgili, “Leyla’nın katili amcası çıktı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi” şeklinde haberler yayımlandığını hatırlattı. Bu haberlerin asılsız olduğunu belirten Aydemir, “Bizim yüreğimiz yanıyor, canımız yanıyor. Yavrumuz gitti, sosyal medya üzerinden ‘Amcayı yakalayıp cezaevine aldılar’ gibi haberlerle canımızı acıtıyorlar. Biz buradayız, hiçbir yere gitmedik” dedi. Bu tür paylaşımların aileyi üzdüğünü dile getiren Mehmet Aydemir, “Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Kim ne diyorsa desin, hepsi asılsızdır” diye konuştu.