Gündem Ufuk ve Yusuf’tan sonra Salih de kayıp

Ufuk ve Yusuf’tan sonra Salih de kayıp

04.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hatay’ın Hassa ilçesinde kaybolan konuşma engelli 6 yaşındaki Ufuk Tatar ile Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde kaybolan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz’ı arama çalışmaları dün de sürdü.

Ufuk ve Yusuf’tan sonra Salih de kayıp

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Güleçler köyünde önceki gün odun toplamak için eşekle ormanlık alana giden zihinsel engelli 15 yaşındaki Salih Oral’dan da haber alınamıyor. Samsun’un Vezirköprü ilçesinde kaybolan tur rehberi Selçuk Korkut da (21) gölde aranıyor.

Haberin Devamı

İkizi de arıyor

Amanos Dağları bölgesinde ormanlık alanda 3 gündür gece-gündüz aranan Ufuk’la ilgili bir ize rastlanmadı. Drone ile havadan da arama yapılırken, dağların eteklerinden zirveye doğru da çıkıldı.

Ufuk’un kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, başta babası ile amcası olmak üzere tüm aile yakınlarıyla tek tek görüşülerek, bilgilerine başvuruldu. Ufuk’un ikizi Uğur da bölgedeki arama çalışmalarına katıldı. İz takip köpeği ve ekiplerle birlikte Amanos Dağları’nda dolaşan Uğur, ikizini çok özlediğini söyledi. İkizlerin babası Muhammet ile annesi Durdu Tatar da ekiplerden güzel haber bekliyor.

Ufuk’un annesi Durdu Tatar (45) “Evladımı gören duyan olursa bize getirsin. Ufuk’u Allah rızası için bulup bana getirin. Yavrumu bana getirin, o benim canım. Benim yüreğim yanıyor. Çocuğumu bulduysanız, kimin elindeyse, kimse de ise çocuğumu bana getirin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ormana gitmişti

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Güleçler köyünde yaşayan zihinsel engelli Salih Oral (15), önceki gün eşekle yakacak odun toplamak için yakınlardaki ormanlık ve dağlık alana gitti. Akşam eve dönmeyince Salih Oral’ın yakınları ve köylüler, bölgeye gidip arama yaptı.

Sonuç alınamayınca, jandarmaya haber verildi. Bunun üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dün gece geç saatlere kadar yapılan çalışmalardan sonuç alınamadı. Arama çalışmalarına sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başlandı.

Ufuk ve Yusuf’tan sonra Salih de kayıp

Meraya gitti, dönmedi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Malabadi Mahallesi’nde oturan Mehmet Şah Yılmaz (45) 1 Temmuz’da hayvanları otlatması için oğlu Yusuf’u meraya gönderdi. Yusuf, akşam eve gelmeyince, yakınları aramaya çıktı, sonuç alamayınca da jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine bölgeye AFAD, UMKE, Büyükşehir Belediyesi ekibi ve korucular sevk edildi. 81 kişilik ekip, çalışmaları Batman Barajı çevresinde yoğunlaştırdı. Dalgıçlar, debinin yüksek olması nedeniyle arama yapmakta zorlanınca baraj kapakları kapatıldı. 23.00’e kadar su kanallarında yapılan çalışmalardan sonuç elde edilemedi. Ekipler, dün Yusuf’un kaybolduğu bölgede yeniden çalışmalara başladı. Aramalar devam ederken, yetkililer daha önce ailesiyle İstanbul’da yaşayan Yusuf’un kaçma ihtimalini de değerlendirdiklerini söyledi. DİYARBAKIR DHA

Yazarlar