Gündem Ülkemde kadın olmanın cezası bitmeyecek mi?

Ülkemde kadın olmanın cezası bitmeyecek mi?

15.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Canice öldürülen Özgecan Aslan için Türkiye tek yürek oldu: Lanet olsun sizin erkekliğinize, hangi yol sizi buraya getirdi düşünmeye korkuyorum.

Ülkemde kadın olmanın cezası bitmeyecek mi

Türkiye’yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayetine siyasilerden magazin dünyasına kadar tepki yağdı. Tepki seline Mersin İdman Yurdu, Adanaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor gibi takımların taraftarları da sessiz kalmadı.
Sosyal medyada örgütlenen taraftarlar, yaşanan olaya tepki göstererek tüm taraftarları duyarlılığa davet etti.

Dünya basınında konuşuldu
Aslan için oluşturulan #TokaBinmeyin hastagı Twitter’ın en çok konuşulanlar listesinde TT oldu.
Nejat İşler, Sırrı Süreyya Önder, Cübbeli Ahmet Hoca, Gülben Ergen, Demet Akalın, Ayşe Arman, İrfan Değirmenci, Yıldız Tilbe, Buse Terim, Aslı Enver, Sarp Akkaya, Aslıhan Güner, Maral Büyüksaraç, ve Yalın başta olmak üzere çok sayıda ünlü ismin de tweet atarak sahip çıktığı Özgecan, dünya basınında da yer buldu.

Haberin Devamı

Spor dünyası da ayakta
- Mustafa Denizli: Köpek diyeceğim, köpek 4 ayaklı. Bu köpek 2 ayaklı. Böyle bir vahşet olabilir mi? Ortaçağ’dan kalmış beyinler, reziller.
- Gökhan Gönül: Bizim dinimiz kadınların ayaklarının altına cenneti sermişken siz ahlaksız şerefsizler onlara cehennemi yaşatırsınız.
- Emre Belözoğlu: Bizim ülkemizde böyle şeyler nasıl oluyor? İnanamıyorum. Biz nasıl bir Müslüman ülkeyiz?

Akalın: Cumhurbaşkanı’na mektup yazacağım

Özgecan Aslan için dün İstiklal’deki yürüyüşe katılan Demet Akalın’ın üzgün hali gözlerden kaçmadı. Akalın, “Dünden beri beynim uyuşmuş durumda. Orada acılı bir anne-baba var. Korkunç bir durum dün akşamdan beri uyuyamadım. Herkes çok üzülmüştür ama bu kadın cinayetleriyle ilgili durum bizi perişan etti. Özgecan’la ilgili her şeye katılacağım. Cumhurbaşkanı’na da mektup yazmayı düşünüyorum. İçişleri Bakanı da olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Aile Bakanlığı müdahil olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Mersin’de önce kaybolan, daha sonra hunharca öldürüldüğü tespit edilen Özgecan Aslan’ın cinayeti ile ilgili olarak, bakanlığın olayın takipçisi olacağı bildirildi. Açıklamada, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adli süreç başladığında davaya müdahil olacaktır. Hayatının baharında cinayete kurban giden Özgecan Aslan’a, Allah’tan rahmet, acılı aileye ve tüm Türkiye’ye baş sağlığı dileriz” denildi.

Siyasiler ve ünlüler korkunç cinayete tepki yağdırdı
- Kemal Kılıçdaroğlu: Tertemiz bir yavrumuzu, Özgecan Aslan’ı kaybettik. Kadınların fıtratında taciz, tecavüz, şiddet yok! Bu zihniyete hep beraber dur diyeceğiz!”
- Devlet Bahçeli: “Bu saldırıyı lanetlemek yetmez, kınamak kafi gelmez. Çünkü hiçbir söz kızımızın yaşadıklarını ve canileri tarif etmez, edemez.”
- Selahattin Demirtaş (HDP Eş Genel Başkanı): İnsanlıktan çıkmış üç tane yaratık bu gencecik çocuğa bu zulmü yapmışlar ve bunu erkeklik adına yapmışlar.
- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Özgecan Aslan gibi insanlığın katledildiği cinayetler için idam cezasını getirmeyi hassasiyetle tartışmamız ve getirmemiz gerekiyor.
- Sırrı Süreyya Önder (HDP İstanbul Milletvekili): “Tecavüze, Şiddet, Cinayete, Sessiz Kalmak Suça Ortak Olmaktır...
- Beren Saat: Bu masum bakış ömür boyu yakanızı bırakmayacak. Fettahoğlu: Daha kaç can? Bu vahşeti yapanlarla aynı havayı solumak bile ağır geliyor.
- Sibel Can: Kapatın gözlerinizi. Duydunuz değil mi? Gözyaşları içinde ‘Anne’ çığlığını. Allah ailesine büyük sabır versin.
- Hülya Avşar: Özgecan’a yapılanlar bir vahşettir. Tez zamanda buna bir çare bulunmalı. İlgisizlik had safhada güncel değil genel çözüm gerekli. Bu merci’nin başındakileri son derece yetersiz buluyorum.
- Mahsun Kırmızıgül: Tıpkı diğer katiller, hırsızlar, kul hakkı yiyen binlerce ahlaksız ve namussuzlar gibi Özgecan Aslan’ı da öldürenler aramızda olacaklar.İşler: 20 yaşında bir kız otobüsle evine gidemiyorsa bana bu ülkenin eşitliğinden, hakkından adaletinden bahsetmeyin.
- Gülben Ergen Çelik: Kadına öğretilecekler, kadının yapmaması gerekenler yerine oğluna önce insan olmayı, kıymet bilmeyi, sevgiyi, hürmeti öğret.
- Ceyda Düvenci: Yazık. Kadına şiddete gücü yeten şerefsizler hayatın adaletinde nefessiz kalın. Acı çekin her an ama ölemeyin.
- Demet Evgar: Söz bitti. Artık icraat bekliyoruz.
- Ebru Gündeş: Allah’ım ailesine sabır versin. Cezası çok ağır olmalı çok.
- Özcan Deniz: Erkekliğiniz de, insanlığınız da ...
- Şahan Gökbakar: Bu münferit bir olay değildir. Bu kadına şiddet kapsamında da değerlendirilemez. Bu bir insanlık suçudur.
- Ebru Şallı: Kelimelerin yetersiz kaldığı, insanlığın bittiği, acı çok acı bir durum onlar yakalansa ne olur, cezalandırılsa ne olur?
- Bergüzar Korel: Bir erkek annesi ve kadın olarak çok utanıyorum. İçimde derin bir öfke, çaresizlik ve utanç var. Ama en çok korku. Ben son zamanlarda çok korkuyorum. Allah’ım ailesine sabır ver.
- Yıldız Tilbe: Kadına kalkan eller kırılsın. Kadınlara tecavüz edenler öldürenler, ölümle cezalandırılmalı. İçeri alınıp bizim vergilerimizle beslenmesinler.
- Burcu Esmersoy: Ben ne yazayım ne ekleyeyim ne diyeyim bu vahşete! günah! şerefsizler! günah!
- Hadise Açıkgöz: Kadına Şiddete Hayır. Çok üzücü bir haber ile uyandık. Adalet yerini bulacaktır inşallah. Sessiz kalmayalım!
- Hakan Şükür: “Öldürülen Özgecan; annesinin,babasının sevgilisiydi..Sevdiklerinin birde.Rabbim rahmet eylesin.”
- Sarp Akkaya: “Utanç dolusun ‘sevgili ülkem’...!
- Arda Turan: “Bir melek yüzlüyü daha aldılar aramızdan. Yetmedi mi bu yaşadığımız acılar. Sebep olanlar iki cihanda rahat yüzü görmesin.
- Nur Fettahoğlu: Daha kaç can? Bu vahşeti yapanlarla aynı havayı solumak bile ağır geliyor.
- Nejat İşler: 20 yaşında bir kız otobüsle evine gidemiyorsa bana bu ülkenin eşitliğinden, hakkından adaletinden bahsetmeyin.
MELİS GÜVENÇ