Gündem ‘Ülkenin geleceğine vatandaş karar verir’

‘Ülkenin geleceğine vatandaş karar verir’

02.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Hafızalardaki 28 Şubat’ panelinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, ‘Bin yıl sürecek diyorlardı, milletin iradesinden dolayı sürmedi’ dedi

‘Ülkenin geleceğine  vatandaş karar verir’

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 28 Şubat süreci ile ilgili, “Üzerinden 20 yıl geçmiş bir girişimin, 20 yıl geçmiş bir karabulutun ki artık dağılmış olan bir karabulutun yıl dönümündeyiz” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun organize ettiği “20. Yılında Hafızalardaki 28 Şubat” paneli, bakanlık binasında gerçekleştirildi. Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, “28 Şubat, size en yakın olan, hayata geçmiş, sokağa tankın çıkmış olduğu bir darbe girişimiydi. Bildirilerde ‘Post-modern’ der ama bal gibi de darbe girişimiydi” ifadelerini kullandı.
‘Bertaraf edildi’
Kılıç, şöyle devam etti: “28 Şubat sürecine ‘Bin yıl sürecek.’ diyorlardı. Niye sürmedi? Milletin iradesinden dolayı sürmedi. İş başına, görev başına gelmiş sivil bir hükümetin ve onun başındaki liderin dik duruşuyla bertaraf edildi. Suni gündemler hiçbir zaman gerçek gündem haline dönüşemezler. Türkiye’de aslında hiçbir zaman bir başörtüsü sorunu olmadı. Bununla neyi kastediyorum, sizler arasında olmadı. Meclisten başörtüsü düzenlemesi ile ilgili kanun geçtiği zaman ne diye manşeti atıldı; ‘411 el kaosa kalktı’, ‘muhtar bile olamaz’ manşetleri atıldı. O sözünü ettikleri kişi, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı. Demek ki manşetlerle bu iş olmaz. Türkiye’de, gazete manşetiyle, haberlerde söylenenlerle gündem belirleme günü ve zamanı geçti. Türkiye’nin gündemini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı belirler, ülkenin geleceğine de vatandaş karar verir.”
Türkiye’de bir rejim değişikliği olmadığını vurgulayan Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi 1923’te belli olmuştur. Ama her şeyi suistimal noktasında bulunanlar şunu hiç dile getirmezler; Cumhuriyet kurulduğu zaman Gazi Mustafa Kemal askerlere ‘Ya siyaset, ya askeriye, eğer siyasete girecekseniz, üniformanızı çıkaracaksınız.’ demiştir. Bunu niye hiç konuşmuyorlar. İşlerine gelmiyor değil mi? Manşet atanlardan, manşetlerle Türkiye’yi yönetmeye çalışanlardan bahsediyorum. Geçmişte ‘Başörtüsünü serbest bırakırsanız, Türkiye karışır.’ diyenler, ne oldu? Bir gecede bitti iş, ertesi gün sorun kalmadı. Bir şey mi oldu? Ama millet bir ve beraber oldu” dedi.
‘Peygamber ocağı’
TSK’nın halk arasındaki adının Peygamber Ocağı olduğunu dile getiren Kılıç, “TSK, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli kurumlarından biridir. Bu milletin evlatları olarak bu ordunun bizim ordumuz olduğunu düşünüyoruz. Bizim ordumuz ise Türkiye’yi sınırlar açısından korumak için, ülkemizin çıkarlarını, milletimizin güvenliğini korumak için dünyanın her yerinde görev yapar. 15 Temmuz gecesinden sonra ‘Türk Silahlı Kuvvetleri uzun süre kendine gelemez’ dediler ama TSK, Fırat Kalkanı Operasyonu’nu çok kısa bir sürede başarı ile tamamladı” diye konuştu.

Çorum’da esnaf ziyareti

Çorum’da dün bir dizi ziyaretlerde bulunan Bakan Kılıç, yardım isteyen bir vatandaşın sorununun çözümünde yardımcı oldu.