Gündem Umudumuz çift kanatlı gençlerde

Umudumuz çift kanatlı gençlerde

02.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

YGA Zirvesi’nde, 30 bin başvuru arasından seçilen 2 bin 500 öğrenci bir araya geldi. Toplumsal sorunlara teknoloji temelli çözümler getiren YGA’lılar, lider adaylarına sıra dışı hikâyeleriyle ilham verdi.

Umudumuz çift kanatlı gençlerde

Young Guru Academy (YGA) tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen YGA Zirvesi’nde, 30 bin başvuru arasından seçilen 2 bin 500 lise ve üniversite öğrencisi bir araya geldi. Toplumsal sorunlara teknoloji temelli çözümler getiren YGA’lılar, zirvede geleceğin lider adaylarına, sıra dışı başarı hikayeleriyle ilham verdi. Zorlu Holding ev sahipliğinde gerçekleşen zirveye Harvard - MIT’den Prof. Mehmet Toner, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Dr. Sani Şener, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Turkcell CIO’su Serkan Öztürk, YGA Kurucusu ve YK Başkanı Sinan Yaman, Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz ve yönetmen Tolga Karaçelik de konuşmacılar arasında yer aldı.

Haberin Devamı

‘Bir kanatta akıl diğerinde kalp’

ABD’den gelen Prof. Mehmet Toner, “YGA’lı gençler çift kanatlı; bir kanatlarında akıl yani bilim ve teknoloji, diğer kanatlarında kalp yani vicdanlı hayalleri var. Akıl ve kalbi birleştirerek sadece Türkiye’nin değil dünyanın geleceğine de umutla bakmamı sağlıyorlar. Projelerini Amerika, İngiltere, İtalya’dan sonra şimdi de Uzakdoğu’ya götürüyorlar” dedi.

Umudumuz çift kanatlı gençlerde

Hedef 2 milyon öğrenci

TAV Havalimanları ile Yapı Kredi hayal ortaklığında ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen ‘Anadolu’ya Bilim Seferberliği’ zirvenin dikkat çeken konu başlıklarından biri oldu. Çocuklara bilimi sevdirmeyi ve bilimsel bakış açısı kazandırmayı amaçlayan YGA, proje kapsamında bugüne kadar 90 bin öğrenciye ulaştı. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Dr. Sani Şener, “Bilim Setleri ile çocuklar bilimin, teknolojinin özünü şimdiden öğreniyor” dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın ilk yapay zekA bilim seti

Zirvede dünyanın ilk yapay zekâ bilim setinin de lansmanı yapıldı. Çocuklara deneyerek öğrenme imkânı sunan Yapay Zekâ Bilim Seti katılımcılarla paylaşıldı. YGA Hayal Ortağı Turkcell CIO’su Serkan Öztürk, “Dünyanın ilk yapay zekâ destekli bilim setlerini YGA’lı mühendislerle birlikte geliştirdik ve ürettik. Çocuklarımıza yapay zekâ teknolojisini erken yaşta öğreterek, teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda geliştiren nesiller olmalarını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Umudumuz çift kanatlı gençlerde

Üst sıra, soldan sağa: YGA gönüllüsü Sıla Aykan, Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval, YGA Başkanı Asude Altıntaş Güray, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, YGA Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman, Sera Grup CFO’su Damla Şener

Alt sıra, soldan sağa: YGA gönüllüsü Baha Topbaş, Harvard-MIT Prof. Mehmet Toner, YGA gönüllüsü Ekin Şenvardarlı,
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Dr. Sani Şener