Gündem Umutların bittiği anda gelen müjde

Umutların bittiği anda gelen müjde

30.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adana’da yaşayan Karlılar ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen 2.5 yaşındaki Emine, altı aylık olduğunda kilo almamaya başladı.

Umutların bittiği  anda gelen müjde

Anne Ayşe Karlılar, kızının kilo almaması ve gün içinde sık sık kusmaya başlamasından şüphelenerek doktora gitti. Detaylı tetkiklerin ardından Emine bebeğin karaciğer yetmezliği sorunu yaşadığı belirlendi.

Haberin Devamı

Anneden olmadı

Doktorların tek çare organ nakli demesi üzerine Karlılar ailesi İstanbul’da Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat ile temasa geçti. Polat ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla Ayşe Karlılar’ın karaciğerinden bir parça kızına nakledildi. Nakilden sonra yapılan tetkiklerde Emine’nin vücudunun annesinin karaciğerini kabul etmediği ortaya çıktı. İstanbul’daki hastaneye gelip isimlerini organ bağışı listesine yazdıran aile Adana’ya geri döndü. İyi haber ise uçaktan iner inmez çalan telefonla geldi ve aile ilk uçakla İstanbul’a geri döndü.

‘Yavrumu verdiler’

İstanbul’a gelir gelmez yeniden tetkikler yapılan Emine bebek bir gün sonra ameliyata alındı. Prof. Dr. Polat ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla karaciğer Emine bebeğe nakledildi. Ameliyattan çok sonrası dönem için endişelendiklerini söyleyen Ayşe Karlılar, “Benim karaciğeri kızımın vücudu kabul etmemişti. Bunu da kabul etmez diye çok endişe ettik ama korktuğumuz şükür ki başımıza gelmedi. Karaciğeri bağışlayan aileye çok teşekkür ediyorum. Bana yavrumu geri verdiler” dedi. Sağlığına kavuşan Emine bebek ise sevimli halleriyle kısa sürede hastanenin maskotu haline geldi.

Haberin Devamı

Umutların bittiği  anda gelen müjde

‘Ümitsiz bekleyişlere can oluyor’

Emine bebeği tekrar hayata bağlayan Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, “Emine’ye ilk karaciğer annesinden alınan parçayla nakledildi, ancak vücudu kabul etmedi. Başka vericisi olmadığı için umutsuz bir sürece girildi. Kadavra bekleme listesine alındı. Uygun bir pediatrik kadavra donör çıkınca acilen geri çağırdık ve ilk naklinden yedi ay sonra başarılı bir ikinci nakille tekrar hayata merhaba dedi. Organ bağışı özellikle kadavra bağış bu gibi ümitsiz bekleyişler için cankurtaran simidi olmaktadır” dedi.