Gündem Son Dakika: Üniversiteler açılıyor mu, ne zaman açılacak? Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu?

Son Dakika: Üniversiteler açılıyor mu, ne zaman açılacak? Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu?

06.03.2021 - 15:20 | Son Güncellenme:

Üniversitelerin açılış tarihi merakla araştırılıyor. Kontrollü normalleşme çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yüz yüze eğitim başladı. Okulların açılmasıyla birlikte üniversitelerin açılış tarihi de merak ediliyor. Peki, üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? İşte yapılan son dakika açıklamaları.

Son Dakika: Üniversiteler açılıyor mu, ne zaman açılacak Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu mu

Son Dakika: Üniversiteler açılıyor mu, ne zaman açılacak? Bahar döneminde üniversiteler açılacak mı? Okullarda yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından üniversitelerin akıbeti de merak ediliyor. Peki, üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili açıklama geldi mi? İşte üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili son dakika açıklamaları.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Uygulamalı derslerin sıkı tedbirler eşliğinde yüz yüze yapılabileceği, eğitimlere devam etmek istemeyen öğrencilerin kayıt dondurma haklarından yararlanabileceği açıklandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç şu açıklamayı yaptı: “Özellikle meslek yüksekokulları, sağlık programları, sanat ve tasarım programları, mühendislik ve mimarlık gibi uygulamalı eğitimleri ağırlıkta olan bölüm veya programların son sınıf öğrencilerinin gerekli yeterlilikleri kazanamadan mezuniyet aşamasına gelmiş olmasına ilişkin endişeler, bir müddetten beri öğrenci ve öğretim elemanları tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımıza bildiriliyor. Yükseköğretim kurumlarında uygulamalı eğitimlerde azami dikkat ile ve sıkı tedbirler eşliğinde yüz yüze eğitimin yapılabileceği, ancak teorik eğitimlerin mümkün olduğunca uzaktan eğitim yöntemleri kullanılarak devam ettirilmesinin uygun olacağı mütalaa ediliyor. Bütün devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarımıza bugün bir resmi yazı ile bildirilmiş ve gereğinin yapılması istenmiştir.”

Haberin Devamı

YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi. Ayrıca YÖK, salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin "kayıt dondurma" hakkından yararlandırılmasını kararlaştırdı.