Gündem Üniversiteyi karıştıran kız konuştu

Üniversiteyi karıştıran kız konuştu

11.04.2008 - 09:38 | Son Güncellenme:

Akdeniz Üniversitesi'ndeki olayların başlamasına neden olarak gösterilen kız, olayın nasıl çıktığını anlattı.

Üniversiteyi karıştıran kız konuştu

AKDENİZ Üniversitesi'ndeki olayların başlamasına neden olduğu öne sürülen karşıt görüşlü iki öğrencinin aşık olduğu Buket Ü., "Ahmet, kendisini reddetmemi sindiremedi. `Benim olacaksın' diye mesajlar attı" dedi.

Haberin Devamı

Can güvenliği olmadığını düşünen genç kız, İzmir'den Antalya'ya bir ay içerisinde dönmeyi düşünmediğini söyledi.

Türkiye'nin gündemine oturan Antalya'daki üniversite olaylarında fitilin yakılmasına neden olan AÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Buket Ü, yaşadıklarını telefonda DHA' muhabirine anlattı. İzmir'de annesi Nüket Ü'ın Konak'taki evinde bulunan Buket, olayların ardından ilk otobüsle İzmir'e geldiğini ve can güvenliği olmadığı gerekçesiyle bir ay süreyle Antalya'ya dönmeyi düşünmediğini söyledi. Antalya'da meydana gelen ve Türkiye'nin konuştuğu olayların nedeni olarak görünmekten hoşlanmadığını belirten Buket Ü, Diyarbakırlı 20 yaşındaki Ahmet Bekmez'le ilk temasının kampusteki kantinde olduğunu söyledi. Buket, şunları anlattı:

Haberin Devamı

"Ahmet, yeni yılın ilk günlerinde bana arkadaşlık teklif etti. Ben de 'tipim değilsin' diyerek kabul etmedim. Bunu sindiremedi. Bana teklif ederken bile 'Benimle çıkacaksın' diye emir kelimeleri kullandı. Zaten bu hoşuma gitmemişti. Ahmet, arkadaşlık kuracağım bir tip değildi. Reddedildiği günden itibaren beni nerede görse, 'Sosyete' diye laf atar oldu. Taciz mesajlarına başladı."

 
'YURT MÜDÜRÜNE DİLEKÇE VERDİM'

Ocak ayı başında final sınavlarının başladığını ve bu sırada Ahmet Bekmez'den peşpeşe cep telefonuna taciz mesajları almaya başladığını kaydeden Ü. sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ahmet'ten cep telefonuma 'Seni kaçıracağım', 'Benim olacaksın', 'Benimle çıkmak zorundasın', 'Başkasına yar etmem seni', 'Başkasıyla çıkamazsın, o kişiyi öldürürüm. Seni de kaçırtırım' gibi mesajlar gelmeye başladı. Rahatsız oldum. Bunu yurt müdürüne söyledim. Dilekçe verdim. Dilekçemi işleme koymadılar. Annem, bu olayların polise yansımasını istemediği için emniyet güçlerine ve savcılığa bildirmedim."

Olayların yaşandığı 4 Nisan Cuma gecesi Ahmet Bekmez'in yurda gizlice girerek kendisini görmeye geldiğini belirten Buket, "Beni bulamamış. En yakın arkadaşım Ayşegül'ü görmüş. Ayşegül de onu istemediğimi söyleyince onu darp etmiş. Sopayla kafasına vurmuş. Daha sonra araya giren güvenlik ayırmış. Ahmet'i olaylar yatıştıktan sonra güvenlik odasında ifadesi alınırken gördüm" diye konuştu.

Haberin Devamı

ANNE: KIZIMI OKUTMAYA ÇALIŞIYORUM

Annesi Nüket Ü. da yıllar önce eşinden boşandığını, demokrat bir ailenin kızı olduğunu, çalışarak kızını okutmaya çalıştığını söyledi. Nüket ÜBuket Ü, "Kımızın bu tür olaylarla anılmasını istemiyorum. Tek isteğim onun iyi bir meslek sahibi olabilmesi. Onu okutabilmek için bakıcılık yapıyorum" diye konuştu.