Gündem ‘User-ID’ örgüt üyeliği için yeterli

‘User-ID’ örgüt üyeliği için yeterli

31.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘User-ID’ örgüt üyeliği için yeterli

ByLock kullanımının kesin delillerle tespitinin kişinin örgütle bağlantısını gösteren delil olarak kabul eden Yargıtay Ceza Genel Kurulundan bir ByLock kararı daha çıktı. Kararda “Failin bilerek ve isteyerek ByLock sunucusunda kayıtlı bir ‘User-ID’ aldığının belirlenmesi, ByLock sistemine dahil olup ancak bir örgüt üyesinin sahip olabileceği gizli haberleşme imkanına kavuştuğunun, en azından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğunun kabulü için gerekli ve yeterli olacaktır” denildi.

Haberin Devamı

Yargıtay Ceza Genel Kurulunun FETÖ davalarında yol haritası niteliği taşıyacak kararının gerekçesi tamamlandı.

Temyiz edildi

Darbe girişiminin ardından tutuklanan komiser yardımcısı, ByLock kullandığı, Bank Asya’da hesabı bulunduğu, örgütte yer aldığına dair tanık beyanları çerçevesinde terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararın temyiz edilmesi üzerine, dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinde görüşüldü, sanık hakkında verilen karar hukuka uygun bulundu.

Kararın temyizi üzerine dosya, Yargıtay 16. Ceza Dairesine geldi. Daire, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise 16. Ceza Dairesinin kararına itiraz etti. 16. Ceza Dairesince itiraz nedenlerinin yerinde görülmemesi üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulunun gündemine geldi.

Haberin Devamı

Kararı kaldırdı

Kurul, Başsavcılığın itirazını kabul ederek, sanık hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan kurulan mahkumiyet hükmünün bozulmasına ilişkin kararını kaldırdı. Sanığa verilen cezanın uygun olduğuna dair kararı onadı. Gerekçeli kararda, ByLock’un teknik analizi yapıldı.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun gerekçesinde, şu tespitlere yer verildi: “Failin bilerek ve isteyerek ByLock sunusunda kayıtlı bir ‘User-ID’ aldığının belirlenmesi, ByLock sistemine dahil olup ancak bir örgüt üyesinin sahip olabileceği gizli haberleşme imkanına kavuştuğunun, dolayısıyla en azından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğunun kabulü için gerekli ve yeterli olacaktır. Ayrıca bu ağa dahil olan kişilerin, ağ içerisinde başka kişi ya da kişilerle yaptıkları görüşme içeriklerinin olması da aranmayacaktır.”