Gündem Ustaoğlu filmleri Fransa’da

Ustaoğlu filmleri Fransa’da

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’nın önemli festivallerinden biri olan La Rochelle, bu yıl Keşif bölümünü son dönem Türkiye sinemasına ve Yeşim Ustaoğlu filmlerine yer verecek.

Ustaoğlu filmleri Fransa’da

10 Temmuz’a dek sürecek festivalde Ustaoğlu’nun Ustaoğlu’nun 2004’te çektiği ‘Bulutları Beklerken’ filmi ve ‘Sırtlarındaki Hayat’ belgeselinin gösterimi gerçekleştirilecek.

Sohbete katılacak

Sanatçının, San Sebastian Film Festivali’nde Altın İstiridye (En İyi Film) ve Gümüş İstiridye (En İyi Kadın Oyuncu - Tsilla Chelton) başta olmak üzere ulusal ve uluslararası pek çok festivalden ödül alan 2008 tarihli ‘Pandora’nın Kutusu’ ve Abu Dhabi, Split Mediterranean film festivallerinde ‘En İyi Film’, Moskova, Tokyo, Pune festivallerinden de ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dallarında ödüller toplamış ‘Araf’ adlı filmleri de gösterilecek. Ustaoğlu da filmleriyle birlikte La Rochelle Uluslararası Film Festivali’nin konuğu olarak Fransa’ya gidecek ve filmleri üzerine bir sohbete katılacak. Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi ‘Tereddüt’ün vizyon tarihi ise yakında açıklanacak. Ustaoğlu’nun senaryosunu yazdığı ve yönettiği film, bir Karadeniz kasabasında yolları kesişen iki genç kadının hayatlarını konu alıyor.